Millaisesta luonnosta pidät?



Gunilla Grönlund

 

Gunilla Grönlund,
 

Oravainen

Meri on suosikkini. Rakastan olla veden äärellä, jossa ilma on erilaista ja kaikki tietenkin niin kaunista. Lisäksi minulla on kaksi koiraa, jotka tarvitsevat liikuntaa. Liikumme usein meren rannalla, niin kesällä kuin talvellakin, mutta nyt täytyy tietenkin tarkkailla jäätilannetta.



Hannu Haarala

 

Hannu Haarala,
 

Ylivieska

Asun lähestulkoon metsässä, joten minun on helppo nauttia luonnosta. Talvisin hiihdän ja kesäisin teen kävelyretkiä tai poimin mustikoita ja puolukoita. Mustikkapiirakan leipominen itse poimituista marjoista on verratonta.





Tor Hedman

 

Tor Hedman,
 

Oravainen

Olen vuosien mittaan liikkunut paljon luonnossa, mutta enää en pääse nauttimaan siitä samalla lailla, sillä minulla on polvivaivoja. Sudet ja karhut ovat tulleet täällä aivan liian lähelle asutusta, minkä takia lapset eivät enää voi liikkua ulkona vapaasti. Luontoon pitää suhtautua järkevästi, eläimiä ei saa asettaa ihmisten edelle.



Minna Myntti

 

Minna Myntti,
 

Ylivieska

Pidän paikoista, joissa voi kesällä uida, kuten Kalajoesta tai seudun pienten järvien uimarannoista. Luonnossa liikkuminen ei ole talvisin yhtä houkuttelevaa. Silloin käyn luonnossa harvakseltaan, ehkä vain kerran tai pari kuukaudessa.


KUVAT: Karolina Isaksson, Kasper Dalkarl