Vilket typ av natur gillar du?



Gunilla Grönlund

 

Gunilla Grönlund,
 

Oravais

Havet är min favorit. Det är skönt med vatten runtomkring, det är en annan luft och så är det ju vackert också. Jag har två hundar som också behöver motion. Vi rör oss ofta ute vid havet, både på sommaren och på vintern, men nu måste man ju verkligen se upp med isläget.



Hannu Haarala

 

Hannu Haarala,
 

Ylivieska

Jag bor nästan i skogen, och närheten gör att jag har lätt för att komma mig ut. Vintertid skidar jag och på sommarhalvåret tar jag gärna en promenad eller plockar blåbär och lingon. Det är en speciell känsla att kunna baka blåbärspaj av bär som jag plockat själv.





Tor Hedman

 

Tor Hedman,
 

Oravais

Jag har genom åren vistats mycket ute i naturen, men numera blir det mer sällan eftersom jag har problem med mitt knä. Vargar och björnar har kommit alltför nära bosättningen här, vilket gör att barn inte kan röra sig fritt längre. Det ska vara rim och reson i naturen, djuren ska inte stå över människan.



Minna Myntti

 

Minna Myntti,
 

Ylivieska

Platser i naturen där man kan simma på sommaren, som ute vid Kalajoki eller vid badplatser kring små insjöar i trakten. På vintern är det inte lika lockande att ta sig ut i naturen. Det blir inte av så ofta som jag skulle vilja, kanske bara någon gång i månaden.


BILDER: Karolina Isaksson, Kasper Dalkarl