2 | 2022 | fi | 2
”Venäjän suurvalta-aika lähenee loppuaan” - Katternö Digital 2 | 2022
Kriisiajan oppitunnit - Katternö Digital 2 | 2022
Valmiina pahimpaan - Katternö Digital 2 | 2022
Taistelun silmässä - Katternö Digital 2 | 2022
Valmiina toimeen - Katternö Digital 2 | 2022
Energiakriisin kohtelu - Katternö Digital 2 | 2022

Katternö-konsernin videot

 

<
>

Minun energiani – kuvauksia henkilökohtaisista voimanlähteistä

 

Tuulia Säkkinen

Toisten auttaminen tuottaa itselle hyvän olon. Tähän ei vaadita suuria urotöitä, vaan pienetkin teot riittävät.

Järjestimme Alavieskassa kuluneena kesänä Pesä pörriäiselle -kampanjan, jonka tavoitteena oli auttaa pölyttäjiä suoriutumaan tärkeästä työstään. Kunnan viimevuotisen tutkimuksen mukaan kuntalaiset arvostavat suuresti lähellään olevaa luontoa. Kannustimme kampanjassa alavieskalaisia jättämään oman pihan nurmikosta pienen alueen ajamatta pölyttäjiä varten. Haastoimme myös kunnat ympäri Suomen tekemään saman, ja olemme saaneet paljon myönteistä palautetta.

Saan monien muiden tavoin energiaa kulkiessani luonnossa. Tutkimukset osoittavat, että jo vartin oleskelu metsässä vähentää stressiä ja laskee verenpainetta.

Elämme haastavaa ajanjaksoa, jota leimaavat pandemia, sota ja nousevat kuluttajahinnat. Tästä syystä on erityisen tärkeää löytää myönteisiä voimanlähteitä. Emme tiedä, millainen talvesta tulee, mutta uskon meidän tarvitsen läheisiämme enemmän kuin koskaan. Muiden ihmisten osoittama ystävällisyys on valtava voimanlähde.

Kati Pehkonen

Olen työssäni tekemisissä paljon ihmisten kanssa. On kiva tulla kotiin, olla yksikseni ja puuhastella omia juttujani. Usein jäävät myös radio ja TV avaamatta. Silloin tunnen, että akkuni latautuvat. Ystävien tapaaminen ja yhdessä nauraminen tuovat myös energiaa, joka voi riittää vielä monta päivää jälkikäteen.

Nyt odotan kevättä. Piristyn aina, kun päivät pitenevät ja valoistuvat. Silloin huomaan myös selviäväni vähemmillä unilla. Kirjani ilmestyi viime syksynä, ja aika kului lukijoiden tapaamisissa ja kirjasta keskustelemisessa. Se osoittautui hyväksi tavaksi päästä pimeän vuodenajan ohi.

Paikallishistorian tutkiminen antaa perspektiiviä sille, millaista elämä on ollut seudullamme eri aikoina. Verrattaessa esimerkiksi isonvihan ja jatkosodan vaikutuksia elinoloihin voidaan todeta meidän nyt elävän aikaa, jolloin moni asia on paremmin.  Vaikka aikamme voi tuntua kiireiseltä ja vaativalta, elämme silti hyvää aikaa.

Johanna Gripenberg

Luonto ja liikunta ovat tärkeimmät energianlähteeni. Ne yhdistyvät suunnistuksessa, joka on meillä koko perheen harrastus. Suunnistus tarjoaa haastetta kropalle ja päälle ja on antanut perheelle mahdollisuuden matkustaa ja nähdä kauniita paikkoja eri puolilla Suomea ja myös Ruotsia. Osallistuin viime elokuussa Venlojen Viestiin Rovaniemellä, jossa juoksin yhden neljästä osuudesta. Olen ylpeä siitä, että pääsin hyväksytysti maaliin. Aika ei ole niin tärkeä.

Liikunnan jälkeen olen hyvä varastoimaan energiaa. Voin maata sohvalla tekemättä mitään.

Kun akussani on vain vähän energiaa, sallin itseni olla väsynyt. Olen perusluonteeltani positiivinen ja luotan siihen, että huomenna on taas uusi päivä.

Koronapandemia on rasittanut meitä kaikkia. Työssäni olemme kollegat olleet toistemme apuna, ja on tuntunut hyvältä, kun väestö on kantanut vastuunsa tartuntojen leviämisen rajoittamisesta. Kukaan ei korjaa tätä yksin, mutta yhdessä pääsemme kyllä eteenpäin.

Kun kaikki tämä on ohi, haaveilen lähteväni Tukholmaan nauttimaan musikaalista.

▼ Visa fler... ▼