Katternö-konsernin videot

 

<
>

Minun energiani – kuvauksia henkilökohtaisista voimanlähteistä

 

Kati Pehkonen

Olen työssäni tekemisissä paljon ihmisten kanssa. On kiva tulla kotiin, olla yksikseni ja puuhastella omia juttujani. Usein jäävät myös radio ja TV avaamatta. Silloin tunnen, että akkuni latautuvat. Ystävien tapaaminen ja yhdessä nauraminen tuovat myös energiaa, joka voi riittää vielä monta päivää jälkikäteen.

Nyt odotan kevättä. Piristyn aina, kun päivät pitenevät ja valoistuvat. Silloin huomaan myös selviäväni vähemmillä unilla. Kirjani ilmestyi viime syksynä, ja aika kului lukijoiden tapaamisissa ja kirjasta keskustelemisessa. Se osoittautui hyväksi tavaksi päästä pimeän vuodenajan ohi.

Paikallishistorian tutkiminen antaa perspektiiviä sille, millaista elämä on ollut seudullamme eri aikoina. Verrattaessa esimerkiksi isonvihan ja jatkosodan vaikutuksia elinoloihin voidaan todeta meidän nyt elävän aikaa, jolloin moni asia on paremmin.  Vaikka aikamme voi tuntua kiireiseltä ja vaativalta, elämme silti hyvää aikaa.

Johanna Gripenberg

Luonto ja liikunta ovat tärkeimmät energianlähteeni. Ne yhdistyvät suunnistuksessa, joka on meillä koko perheen harrastus. Suunnistus tarjoaa haastetta kropalle ja päälle ja on antanut perheelle mahdollisuuden matkustaa ja nähdä kauniita paikkoja eri puolilla Suomea ja myös Ruotsia. Osallistuin viime elokuussa Venlojen Viestiin Rovaniemellä, jossa juoksin yhden neljästä osuudesta. Olen ylpeä siitä, että pääsin hyväksytysti maaliin. Aika ei ole niin tärkeä.

Liikunnan jälkeen olen hyvä varastoimaan energiaa. Voin maata sohvalla tekemättä mitään.

Kun akussani on vain vähän energiaa, sallin itseni olla väsynyt. Olen perusluonteeltani positiivinen ja luotan siihen, että huomenna on taas uusi päivä.

Koronapandemia on rasittanut meitä kaikkia. Työssäni olemme kollegat olleet toistemme apuna, ja on tuntunut hyvältä, kun väestö on kantanut vastuunsa tartuntojen leviämisen rajoittamisesta. Kukaan ei korjaa tätä yksin, mutta yhdessä pääsemme kyllä eteenpäin.

Kun kaikki tämä on ohi, haaveilen lähteväni Tukholmaan nauttimaan musikaalista.

Nina Hietanen

Jouduimme viime vuonna kaikki suuntaamaan ajatukset uusille urille. Vaikka tilanne on monin tavoin haastava, se on myös opettanut uutta. Aina kun olen mukana ratkaisemassa ongelmaa, saan uutta energiaa. Liikunnanopetus etänä kuulosti aluksi vieraalta, mutta sekin on yllätyksekseni toiminut oikein hyvin. Olemme voineet hyödyntää tekniikkaa toistemme kanssa viestimiseen ja uusien ja hauskojen tapojen kehittämiseen liikuntaan ja lihasten vahvistamiseen.

Suurimpia energianlähteitäni on se, kun voin osaltani auttaa ihmisiä oppimaan uusia asioita ja kehittymään. Tämä koskee sekä ammattiani opettajana että rooliani valmentajana nuorille, jotka harrastavat telinevoimistelua vapaa-aikanaan.

Energiani syntyy yhdessä muiden ihmisten kanssa, apuna ovat myös kolmen koiraani, joiden kanssa liikun päivittäin. Toisinaan haluan silti olla ihan yksin, mielellään pilkkopimeässä metsässä. Silloin voin nauttia niistä hiljaisista äänistä, jotka tavallisesti jäävät päivän hälinän jalkoihin.

▼ Visa fler... ▼