Onko sinulle väliä, missä sähkösi tuotetaan?VivanFinskas

Vivan Finskas, Uusikaarlepyy

Sähkö on tuotettava paikallisesti, aivan kuin täällä Uudessakaarlepyyssä on jo pitkään tehtykin. Vesivoima on puhdas ja uusiutuva energiamuoto, joka ei seudultamme lopu. Silloin on turhaa ostaa sähköä ulkomailta. En halua ydinvoimaa, vaikka se olisikin lähellä tuotettua.


RogerKarlsson

Roger Karlsson, Pietarsaari

Paikallinen sähköntuotanto on parempi, koska se luo paikallisia työpaikkoja. Jos teho ei riitä, on ensi sijassa käytettävä kotimaista energiaa ja toissijaisesti pohjoismaista energiaa. Tuotin kesämökillä ennen omaa sähköä, mutta nykyään sähköverkko ulottuu sinnekin.


SabinaFrostdahl

Sabina Frostdahl, Uusikaarlepyy

Tärkeintä on, että emme jää riippuvaisiksi vieraiden valtojen sähköntuotannosta. Jos ulkomainen sähköntoimittaja päättää poliittisten selkkausten takia näyttää mahtinsa katkaisemalla meiltä virran, no, sittenhän olemme täällä pakkasessa sähköttä.


Frej-JohanWikman

Frej-Johan Wikman, Pietarsaari

Paikallinen vihreä sähkö on paras, mutta ulkomainen vihreä sähkö on silti parempaa kuin kotimainen hiili- tai ydinvoima. Kuluttajalle ei taata vihreää sähköä, vaikka siitä maksaisikin ylimääräistä. Vihreä ja musta sähkö sekoittuvat kantaverkossa, eikä se auta, että lohkolämmittimeen kytkee vihreän johdon.


KUVAT: Karolina Isaksson