Hans Mäenpää

Saan tavoitteistani energiaa nousta ylös treenaamaan joka aamu klo 4.30, juuri ennen herätyskellon hälytystä. On motivoivaa huomata, että voin yhä kehittyä, 39-vuotiaana. Pyrin tulevalla hiihtokaudella vähintään 40 parhaan joukkoon joka hiihtokisassa, johon osallistun. Veljenpoikani Viktor ja Hannes väittävät päihittävänsä minut tänä talvena, mutta teen kaikkeni pitääkseni heidät takanani ainakin, kunnes mittarissani on 40 vuotta.

Maailmanennätyksen lyöminen antoi minulle tavoitteena energiaa, mutta on vaikea ajatella, että jaksaisin latautua henkisesti uuteen ennätykseen. On vaikea toistaa niin täydellistä päivää, mikä minulla silloin oli. Jos joku löisi ennätykseni, voisin miettiä uutta panostusta, mutta niin kauan kun maailmanennätys on omissa nimissäni, keskityn muihin tavoitteisiin. Kuten siihen, että veljenpoikani pysyvät takanani.

 


Pietarsaarelainen Hans Mäenpää teki 24 tunnin hiihdon maailmanennätyksen hiihdettyään Levillä 470 metrin rataa 1028 kierrosta huhtikuussa 2018, siis 483,16 km yhdessä vuorokaudessa.
Kuva: Linda Tallroth-Paananen