Hans Mäenpää

Mina målsättningar ger mig energi att stiga upp för att träna varje morgon 4.30, strax innan väckarklockan ringer. Det är också motiverande att märka att jag fortfarande blir bättre, vid 39 års ålder. Inför den här skidsäsongen siktar jag på att bli åtminstone bland de fyrtio bästa i varje lopp där jag deltar. Brorsönerna Viktor och Hannes säger att de ska slå mig i vinter, men jag gör allt för att hålla dem bakom mig, åtminstone tills jag fyllt 40.

Att slå världsrekordet var ett mål som gav mig energi, men jag har svårt att tänka mig att jag skulle orka ladda mentalt för att göra om det. Jag hade ett perfekt dygn som är svårt att upprepa. Om någon skulle slå det skulle jag fundera på en ny satsning, men så länge jag själv har världsrekordet koncentrerar jag mig på andra målsättningar. Som att hålla brorsönerna bakom mig.

 


Hans Mäenpää från Jakobstad blev världsrekordinnehavare i 24 timmar skidåkning efter att ha skidat 1 028 varv runt en bana på 470 meter i Levi i april i år, alltså 483,16 kilometer på ett dygn.
Bild: Linda Tallroth-Paananen