Ida Kronholm

”Miksi teen tätä? Tämä kysymys nousee mieleeni jokaisessa juoksukisassa, joskus moneenkin kertaan. Olen oppinut tunnistamaan sen kaavan ja nykyään tiedän, että tunne menee ohi, kunhan vain jaksan jatkaa.

Energian loppuminen on pahempaa. Kuten monilla muillakin ultrajuoksua harrastavilla naisilla, minun on vaikea varastoida energiaa. Syön kunnolla ennen juoksua, tavallista kotiruokaa. Erilaiset dieetit eivät oikein istu minun filosofiaani. Juoksun aikana syön joka tunti, esimerkiksi nuudelikeittoa tai jotain muuta, mitä huoltopisteissä on tarjolla.
Kun olen juossut koko yön ja sitten näen auringon ensimmäisten säteiden loistavan vuortenhuippujen yli, olo on kuolematon. Silloin tiedän, miksi teen tätä.”

 

minenergibild_webb.jpg

Ida Kronholm on pietarsaarelainen ultrajuoksija, joka toivoo saavansa viime vuoden kilpailulle revanssin tämän vuoden Ultra Trail du Mont Blancissa, jossa juostaan 171 km ja noustaan on 10 000 m.
Syyskuussa 2017 Idan energia loppui 130 km:iin ja 8 000 nousumetriin, jotka hän juoksi osin 10 pakkasasteessa ja lumimyrskyssä.
Kuva: Karolina Isaksson