Nina Hietanen

Jouduimme viime vuonna kaikki suuntaamaan ajatukset uusille urille. Vaikka tilanne on monin tavoin haastava, se on myös opettanut uutta. Aina kun olen mukana ratkaisemassa ongelmaa, saan uutta energiaa. Liikunnanopetus etänä kuulosti aluksi vieraalta, mutta sekin on yllätyksekseni toiminut oikein hyvin. Olemme voineet hyödyntää tekniikkaa toistemme kanssa viestimiseen ja uusien ja hauskojen tapojen kehittämiseen liikuntaan ja lihasten vahvistamiseen.

Suurimpia energianlähteitäni on se, kun voin osaltani auttaa ihmisiä oppimaan uusia asioita ja kehittymään. Tämä koskee sekä ammattiani opettajana että rooliani valmentajana nuorille, jotka harrastavat telinevoimistelua vapaa-aikanaan.

Energiani syntyy yhdessä muiden ihmisten kanssa, apuna ovat myös kolmen koiraani, joiden kanssa liikun päivittäin. Toisinaan haluan silti olla ihan yksin, mielellään pilkkopimeässä metsässä. Silloin voin nauttia niistä hiljaisista äänistä, jotka tavallisesti jäävät päivän hälinän jalkoihin.

Nina Hietanen

Nina Hietanen on Ylivieskan lukion liikunnan ja terveystiedon opettaja. Hän viettää kymmenkunta tuntia viikossa Voikkarin harjoittelusalilla, jossa hän vetää 11–16-vuotiaiden nuorten telinevoimistelijoiden harjoituksia.
Kuva: Karolina Isaksson