Roland Snellman

”Dagar som börjar med en simtur är ofta de bästa. Under vinterhalvåret är jag stamkund i simhallen och sommartid njuter jag av att ta ett dopp från bryggan vid vår sommarstuga i Bosund. Jag löser många problem när jag simmar.

Det är något med vatten som alltid har fascinerat mig, ända sedan jag var liten pojke och växte upp intill den lilla fladan i Fiskars, bara ett stenkast från min nuvarande arbetsplats på fabriken i Granholmen.

Vattnet ger mig energi. När jag kommer ut till stugan och tittar ut över fjärden känner jag hur pulsen sjunker. Det bästa av allt är att värma vår vedeldade bastu, hämta kallt vatten ur havet och blanda med det kokande vattnet i bastun. Det är ett slags meditativ ritual som inte bara ger ett lugn, utan också är en nödvändighet här ute i skärgården.

Till vardags är tillvaron ganska intensiv. Mitt jobb handlar mycket om strategi- och ledningsgruppsarbete och många sociala interaktioner i form av möten med personal, producenter och intresseorganisationer – det enkla skärgårdslivet tillsammans med familjen är en bra kontrast.

Jag trivs när det händer saker och jag behöver ständigt ha nya mål att sikta mot. Jag utmanas av att se stora helheter och att lyckas bryta ner dem till hanterliga delmål, att hitta en fungerande samverkan mellan personal och processer. Lite som när man blandar vatten. Då trivs kemisten i mig som allra bäst.”

 


Roland Snellman är vd för Snellmans Köttförädling, åttabarnsfar och ständigt på väg mot nya mål. Förutom simningen cyklar han gärna och jobbar på att bli en bättre hobby­fiskare.
Bild: Eva-Stina Kjellman