Karolina Isaksson

Ähtävä kärkeen asiakastyytyväisyydessä

Luotettavia, vastuullisia, asiakaskeskeisiä ja ympäristötietoisia. Näin Herrforsin ja Esse Elektro-Kraftin asiakkaat kuvaavat sähköntoimittajaansa. Asiakastyytyväisyys on molemmissa yhtiössä reilusti valtakunnan keskiarvoa parempi, osoittaa äskettäinen tutkimus.

I RO Research -mielipidetutkimusyhtiö soitti sattumanvaraisesti valituille Esse Elektro-Kraftin ja Herrforsin asiakkaille viime vuoden lopussa ja kyseli heidän käsitystään sähköyhtiöstään. Tutkimukseen osallistui 17 sähköyhtiötä eri puolilta Suomea.

EEKAB:n ja Herrforsin asiakkaat näyttivät enimmäkseen peukkua ylöspäin. Kummankin yhtiön tulos ylitti sekä sähkönsiirrossa että asiakaspalvelussa selvästi maan keskiarvon.

Esse Elektro-Kraft tuli toiseksi sähkönsiirrossa, mikä osoittaa asiakkaiden olevan tyytyväisiä yhtiön tarjoamaan palveluun. Herrfors erottui positiivisesti etenkin asiakkaiden arvioissa sähkökatkojen määrästä ja niiden korjaamisnopeudesta.

”On hauska huomata, että asiakaspalvelun parantamiseen tähtäävät toimemme ovat tuottaneet tulosta. Tiedotamme toiminnastamme nykyään aktiivisemmin. Konkreettisena parannuksena lähetämme asiakkaille tekstiviestin, jos alueelle on tulossa suunniteltu sähkökatko”, sanoo EEKAB:n toim.joht. Ingvar Kulla.

 

Tekstiviestejä kaivataan
Herrfors jäi yhdessä asiassa keskiarvon alapuolelle – asiakkaat haluaisivat tekstiviestin, kun sähköntoimituksissa on häiriöitä.

”Olemme juuri ottamassa tätä palvelua käyttöön, ja siksi on oikeastaan myönteistä, että asiakkaat vahvistavat kaipaavansa sitä. Tutkimus osui pitkälti yhteen oman käsityksemme kanssa siitä, miten olemme onnistuneet asiakaspalvelussa”, sanoo Herrforsin asiakaspalvelupäällikkö Fredrik Näse.

Tutkimus toteutetaan vuosittain, ja EEKAB ja Herrfors aikovat tutkituttaa asiakaspalveluaan säännöllisesti myös tulevaisuudessa.

”Osallistuimme tutkimukseen nyt ensimmäistä kertaa, mutta aiomme ehdottomasti osallistua uudelleen, jotta saamme mittapuuta asiakaspalvelun kehittymiseen”, Fredrik Näse sanoo.

TEKSTI: Johan Svenlin KUVAT: Karolina Isaksson