Huolettaako jokin energia-asioissa?Ann-Maj Passell, Uusikaarlepyy

Kyllä, tulevaisuus tuli jälleen konkreettisemmaksi saatuani lapsenlapsen. Tarvitsemme sähköä, mutta kaikkien tulee lajitella roskansa ja käyttää säästäen luonnonvaroja. Samoista jutuista keskusteltiin jo 1970-luvulla, mutta monet ympäristöongelmat on saatu ratkaistua viisaiden ihmisten ja muuttuneiden tottumusten ansiosta.


Nils-Gustav Sandkulla, Teerijärvi

Ei, en usko energian loppuvan. Metsissä on vaikka kuinka paljon kantoja ja hakkuujätettä hyödynnettäväksi lämmön- ja sähköntuotantoon. Uutisissa puhutaan vain, kuinka huono taloustilanne ja kaikki muukin on täällä Suomessa. Pitäisi nostaa sen sijaan esiin mahdollisuuksia.


Håkan Holmberg, Uusikaarlepyy

En ymmärrä, miksi uusien tuulivoimaloiden rakentaminen kielletään, jos lähistöltä vain löytyy yksi orava tai sammakko. Yösähkökään ei ole enää yhtä edullista kuin aiemmin. Meillä kaikilla on tulevaisuudessa pieni ydinreaktori tiskipöydän alla. Siihen vain laitetaan tabletti ja se tuottaa halpaa sähköä turvallisesti.


Evelina Åkers, Uusikaarlepyy

No, en minä niitä arjessani mieti. Olen kuullut energiakeskustelun eri osapuolia, samoin eri energialähteiden hyödyistä ja haitoista sekä niiden riskeistä ja päästöistä. Uskon, että joku vielä keksii hyvän ratkaisun, miten saamme tulevaisuudessa riittävästi energiaa ympäristöystävällisellä tavalla.