TOTTUNUT JOHTAMAAN. Krister Wikström on tottunut työnjohtotehtäviin ja odottaa oppivansa koko ajan lisää Kruunupyyn sähköverkosta.
Karolina Isaksson

Uusi hämähäkki verkossa

Kruunupyyn Sähkölaitos

Kruunupyyn Sähkölaitos on saanut keväällä uuden verkkopäällikön. Virkaa monta vuotta hoitanut Johnny Haga on siirtynyt muihin tehtäviin, ja Krister Wikström on tullut tilalle.

Wikström puolestaan tulee Kokkolan Energialta, jossa hän työskenteli 18 vuotta eri tehtävissä, viimeiseksi sähköverkon suunnittelussa. Kruunupyyssä hän joutui heti tositoimiin.

”Totuin aiemmassa työpaikassani erikoistumaan sähköverkon yksittäisiin osiin, mutta täällä minulla on oltava kokonaiskuva ja osattava jotain kaikesta. Se on hyvin mielenkiintoista mutta myös vaativaa”, Wikström sanoo.

Hän on jo voinut todeta Kruunupyyn Sähkölaitolle kuuluvan verkon olevan hyvässä kunnossa, mutta kuten kaikki muutkin sähköverkot se vaatii jatkuvaa huoltoa kestääkseen sään aiheuttamat rasitukset.

”Täällä maaseudulla sähköverkko koostuu pitkälti ilmajohdoista, ja aiomme jatkaa säänkestävän sähköverkon osuuden lisäämistä strategisilla paikoilla. Lähimpänä vuorossa on eräs alue Lepplaxissa.”

KUVAT: Karolina Isaksson