Annika Sundell

Att ta ut ponnyn Trynet på promenad i skogen här kring vårt hus i Kantlax är det mest avslappnande som finns. För mig är kombinationen djur och natur oslagbar när det gäller att fylla på energi. Hos hästarna fungerar det helt enkelt inte att vara stressad, de märker genast minsta skiftning i humöret.

Mitt jobb på Walki innebär ofta långa dagar och väldigt många resdagar per år. Jag är ansvarig för produktutveckling och hållbar affärsutveckling, och är ofta ute och träffar kunder och samarbetspartner runt om i Europa. Men hur stressigt det än är landar jag alltid i ett lugn när jag kommer hem och får gå ut i stallet.

Jag har alltid varit en hästflicka. Min första egna häst köpte jag för över tjugo år sedan och vi har haft allt från travhästar till föl. Det är spännande att se hur relationen med hästarna växer fram. Med så stora djur kan du aldrig vinna med hjälp av muskler, utan det handlar om att skapa en relation och vinna deras respekt. Lite som ledarskap i allmänhet.

Just nu har vi två hästar, men det finns rum i stallet för en till.

 


Annika Sundell jobbar som Executive Vice President inom Inno­­vation and Business Development på Walki Group och är stationerad i Jakobstad.
Bild: Mats Sandström