Normaali tulos vuodelle 2023

Vuosi 2023 merkitsi paluuta normaalimmalle tasolle poikkeuksellisen vuoden 2022 jälkeen, jolloin Herrfors-konserni saavutti ennätystuloksen. Liikevaihto oli 257 milj. euroa, kun se vuonna 2022 oli 334 milj. euroa.

Syynä tähän oli pääasiassa sähkömarkkinoiden normalisoituminen ja alhaisempi sähköntuotannon volyymi. Vuonna 2022 konsernin laitokset toimivat pitkään täydellä kapasiteetilla ja sähkön hinta oli historiallisesti korkea, 154 €/MWh. Vuonna 2023 keskihinta oli 56 €/MWh.

Konsernin liikevoitto oli 26,5 milj. euroa vuonna 2023, mikä Herrforsin toimitusjohtaja Roger Holmin mukaan on erinomainen taso ottaen huomioon sähkömarkkinoiden normalisoitumisen.

”Nostimme vuoden aikana Herrforsin sähkötuotteiden hintoja vain marginaalisesti. Hintojen ja Herrforsin yhä vahvemman brändin ansiosta saimme tuhansia uusia sähkönkuluttajia, mikä näkyi myös ennätyskorkeassa myyntivolyymissa”, Holm sanoo.

Konsernin Puhuri-osakkuusyhtiön kautta otettiin viime vuonna käyttöön kaksi tuulipuistoa Kannuksessa ja Haapavedellä. Konsernin investoinnit olivat 27 milj. euroa, joista suuri osa käytettiin alueverkon vahvistamiseen, jotta se voisi ottaa vastaan enemmän tuulivoimaa.

Vuoden 2024 kehitys, jossa sähkön markkinahinnat ovat entistä alhaisemmat, viittaa huomattavasti heikompaan vuositulokseen kuin viime vuosina.