Parhaimman tehon saa suuntaamalla paneelit etelää kohti. Meidän leveysasteillamme paneelit eivät tuota marras-tammikuussa melkein mitään, mutta pilvettömissä ja vähälumisissa olosuhteissa tuotanto lähtee käyntiin helmikuun puolivälissä.
Herrfors

Aurinkopaneelit mielessä? Ota nämä asiat huomioon!

Herrfors Nät-Verkko

Aurinkoenergian hyödyntäminen on nykyään helpompaa kuin koskaan, mutta muutama asia täytyy ottaa huomioon ennen paneelien asentamista. Kaikkien tuottajien tulee tehdä verkkoyhtiölleen ilmoitus ennen tuotantolaitoksen käyttöönottoa sekä allekirjoittaa mikrotuotannon hankintasopimus. Muista myös tarkistaa kotikuntasi vaatimukset – rakennuslupa, toimenpidelupa tai ilmoitus.

”Tuotantolaitoksen koko määräytyy sähköliittymän koon ja sähköverkon kapasiteetin perusteella. Ota meihin yhteyttä jo suunnitteluvaiheessa, niin teemme ilmaisen esitutkimuksen. Mikrotuotantojärjestelmä tulee asentaa verkkosuositusten ja kantaverkko-operaattori Fingridin järjestelmäteknisten vaatimusten mukaan”, kertoo tekninen asiakkuuspäällikkö Johan Sundholm.

Herrfors Nät-Verkon alueella on tällä hetkellä noin 880 aurinkoenergian mikrotuottajaa, ja luku kasvaa yhä useampien oivaltaessa aurinkopaneelien hyödyn. Aurinkovoimalan tuotto on 3–9 % riippuen laitoksen koosta ja kotitalouden sähkönkulutuksesta.

”Lisäksi tulee muistaa, että kaikkiin laitoksiin vaaditaan lukittava kytkin, joka tarvittaessa erottaa järjestelmän sähköverkosta. Meille ja pelastuslaitokselle tulee taata kytkimeen vapaa pääsy. Kytkin sijoitetaan ulkoseinälle ja käden ulottuville.”