Tältä näyttää uuden sukupolven älykäs sähkömittari. Uudet mittarit asennetaan tänä ja ensi vuonna.
Herrfors Verkko

Uuden sukupolven etäluettavat mittarit

Herrfors Nät-Verkko

Herrfors Nät-Verkko on parhaillaan ottamassa käyttöön uuden sukupolven sähkömittareita. Mittarien vaihto kattaa tällä kertaa noin 17 000 ensimmäisen sukupolven älykästä sähkömittaria, jotka asennettiin v. 2011–2013 Ylivieskaan, Alavieskaan, Teerijärvelle, Kolppiin, Pännäisiin, Oravaisiin ja Maksamaalle.

”Vanhojen mittarien käyttöikä on tullut täyteen. Voi tuntua siltä kuin ne olisi juuri asennettu, mutta teknologia vanhenee nopeasti. Meidän täytyy päivittää laitteita mittauslaitedirektiivin uusien vaatimusten täyttämiseksi”, kertoo toimitusjohtaja Kristian Finell.

Etäluettava mittari on nimeltään AMR 2.0. Siinä on 15 minuutin mittausväli ja se on varustettu HAN/P1-portilla, johon voi itse kytkeä oman teknisen laitteen, jos haluaa tarkkailla mittausarvoja reaaliajassa. Asennustöiden hankinta on juuri käynnissä, ja ajatuksena on ryhtyä töihin jo tänä ja ensi vuonna.

”Asiakkaan ei tarvitse tehdä mitään erityistä, mutta on hyvä tietää, että itse mittarinvaihto aiheuttaa muutaman minuutin sähkökatkon.”