Sähköverkon vuotuinen turvallisuustarkastus tehtiin elokuussa.
Karolina Isaksson

Vuositarkastus takaa turvallisuuden

Herrfors Nät-Verkko

Sähköala on nykyisin huomattavasti turvallisempi, ja osasyynä tähän ovat valtuutettujen tarkastajien suorittamat sähköverkon vuositarkastukset. Myös Herrfors Verkko tarkastetaan, ja näissä vuotuisissa varmennustarkastuksissa keskitytään 3C-luokan vastarakennettuihin sähkölaitteistoihin.

”Tarkastaja varmistaa, että uudet kohteet on rakennettu mekaanisesti ja teknisesti voimassa olevien standardien mukaisesti, suojaetäisyydet täyttyvät, tarvittavat merkinnät ja varoituskyltit ovat paikoillaan ja hanke ja laitteet on asianmukaisesti dokumentoitu”, kertoo verkkopäällikkö Peter Nyman.

Tämän vuoden tarkastus tehtiin elokuun lopussa. Nymanin mukaan siinä löydettiin ainoastaan joitain pieniä poikkeamia:

”Pääasiassa selviydyimme hienosti tänäkin vuonna.”

”Nämä rutiinit ovat turvallisuusnäkökulmasta tärkeitä, sekä meille alalla työskenteleville että asiakkaillemme ja yleisölle. Jos kaikki on kunnossa, onnettomuusriski pienenee. Sähköalalla vallitsee yleisesti vahva turvallisuusajattelu. Me työskentelemme aina siten, että turvaamme hengen, terveyden ja omaisuuden – siinä järjestyksessä.”

Tämä työ antaa todistetusti tuloksia. Nyman huomauttaa, että sähköonnettomuuksien määrä on vähentynyt merkittävästi aiempiin vuosikymmeniin verrattuna. Vuotuisen turvallisuustarkastuksen lisäksi joka viides vuosi tehdään sähköverkon satunnaisesti valittujen vanhempien komponenttien määräaikaistarkastus.