Kolme kysymystä…

Linda Björk, Head of Change Management, Global Digital Transformation, Ericsson, Tukholma. Varttunut Pietarsaaressa, kauppatieteiden maisteri Helsingin Hankenista.

Linda Björk, Head of Change Management, Global Digital Transformation, Ericsson, Tukholma. Varttunut Pietarsaaressa, kauppatieteiden maisteri Helsingin Hankenista.

 

Mitä Pohjanmaa merkitsee sinulle?

Sieluni lepää Pohjanmaalla ja Pietarsaaressa, kotikonnuillani, vaikka olen asunut yli 15 vuotta Helsingissä ja viisi vuotta Tukholmassa. Siellä voin rentoutua ja kerätä energiaa yhdessä perheeni, sukulaisteni ja ystävieni kanssa, niin meren rannalla kuin hiihtoladullakin.

Vaikka työskentelen globaalissa pörssiyhtiössä, ovat yrittäjyys ja perheyritykset lähellä sydäntäni. Pohjanmaan yrittäjähenki, innovaatioiden rikkaus ja can do -asenne eivät ikinä lakkaa ällistyttämästä minua.

 
Mikä on tärkeää työssäsi juuri nyt?

Vaikka työnantajani onkin johtava toimija 5G:n ja IoT:n alalla, olemme monien yritysten, organisaatioiden ja viranomaisten tapaan keskellä digitaalista muutosta, jossa on kyse muustakin kuin vain digitaalisten työkalujen käyttöönotosta; meidän täytyy opetella uusia työtapoja sekä luoda tulevaisuuden teknologioita yhdessä asiakkaidemme kanssa.

Olen vastuutehtävissä globaalissa organisaatiossa, joten vastuullani on luoda tiimilleni visio, yhtenäisyyden ja sitoutumisen tunne, jotta tiimini voi puolestaan johtaa muutosta Ericssonin 100 000 kollegan joukossa. Meidän täytyy työskennellä ketterästi loppukäyttäjää lähellä, fail fast ja oppia matkan aikana. On myös tärkeää uskaltaa johtaa muutosta, vaikka se voikin olla raskasta.

Neljäs teollinen vallankumous avaa myös pohjalaisyrityksille uskomattomia mahdollisuuksia astua suurelle näyttämölle. Meidän täytyy yhdessä Pohjanmaalla varmistaa, että olemme edelläkävijöitä.

 
Mitä elämänlaatu sinulle merkitsee?

Elämänlaatu ja turvallisuus ovat Pohjoismaissa saaneet täysin uuden merkityksen tämän kevään ja monen koronavuoden jälkeen. Henkilökohtainen elämänlaatu tarkoittaa minulle päivittäistä aamu-uintia ja luontoa nurkan takana, vaikka asun keskellä suurkaupungin sykettä.

Elämänlaatu merkitsee myös läheistä suhdetta perheeseen, ystäviin ja sukulaisiin Pohjanmaalla, suomenruotsalaisessa Suomessa ja muualla maailmassa, mikä on mahdollista digitaalisen infrastruktuurin investointien ansiosta. Joskus on hyvä muistuttaa itseään, että läheisemme ovat vain videopuhelun päässä. Pandemiavuodet ovat opettaneet meille, että on täysin mahdollista lähteä kävelylle sellaisen henkilön kanssa, joka asuu 500 kilometrin päässä.