Kuinka sähkönhinnan muutokset vaikuttavat sähkönkulutukseesi?sähkönhinnan muutokset

Alli Bro, Pietarsaari

En juuri kiinnitä huomiota sähkönhintaan. Teen ruokaa sekä käytän pesukonetta ja tiskikonetta tarpeen mukaan enkä silloin, kun se on halvinta. Minulla on vielä lankapuhelin, eikä kodissani ole niin paljon kulutuselektroniikkaa, että sähkölaskut nousisivat, vaikka hinnat kohoaisivatkin. Käyn jatkossakin perjantaisaunassa sähkönhinnasta riippumatta.


sähkönhinnan muutokset

Heikki Hemmilä, Ylivieska

Olen aika nuuka, joten pidän tarkkaan silmällä sähkönkulutusta hintatilanteesta riippumatta. Sähkölasku pieneni puolella, kun jälkikasvu muutti pois, ja nykyään pidän sisälämpötilan noin 16 asteessa. Saunasta ei silti voi luopua, ja kesän helleaallon aikana laitoin ilmalämpöpumpun puhaltamaan yöksi kylmää ilmaa, jotta koirakin sai nukuttua.


sähkönhinnan muutokset

Benjamin Boakye, Ylivieska

Ennen kuin muutin syksyllä talooni, sain kuulla, että sähkölaskut ovat yleensä talvisin paljon suurempia. Olen yrittänyt pitää sähkönkulutuksen mahdollisimman vähäisenä ja tutkinut perusteellisesti kolmea tähän mennessä saamaani sähkölaskua. Kodinkoneet ja lämmitys vievät eniten sähköä, joten kulutuksen vähentäminen entisestään on vaikeaa.

sähkönhinnan muutokset

Lisa Lindell, Pietarsaari
Sähkölämmitteisessä, 1800-luvulla rakennetussa hirsitalossa asuvan lapsiperheen on tärkeää olla tietoinen sähkönkulutuksestaan. Meitä motivoivat pikemminkin ympäristönäkökohdat kuin hinta sähkön- ja vedenkulutuksen vähentämiseksi. Meillä on sähkösopimus sataprosenttisen vihreästä sähköstä, ja pyrimme aina täyttämään pesukoneen ja tiskikoneen aivan täyteen ja käynnistämään ne iltakymmenen jälkeen.