Miten maailmantilanne vaikuttaa arkeesi?



Ulf Johansson

 

Ulf Johansson,
 

Oravainen

”On kurjaa seurata uutisia ja välillä mietin, minne me oikein olemme matkalla. Minulla asuu lapsenlapsi Espanjan Malagassa, jossa lähes koko kesän on ollut sietämättömän kuuma. Joten tietenkin se vaikuttaa meihin. Samalla on vaikea tietää, mitä yksittäisen kansalaisen pitäisi tehdä. Olisin tietenkin voinut käydä tänään kaupassa pyörällä auton sijaan – siinä on parannettavaa.”



Ida Enbacka

 

Ida Enbacka,
 

Uusikaarlepyy

”Se ei oikeastaan vaikuta hirveän paljon – paitsi että monien asioiden hinnat ovat nousseet. Mielestäni se näkyy parhaiten ruoan hinnassa, kaikesta on tullut niin kallista. Muuten asiasta lähinnä vaan lukee lehdestä. Meidän lapsemme ovat niin pieniä, ettei heidän kanssaan tarvitse vielä jutella niin vaikeista asioista.”





Tarja Läspä

 

Tarja Läspä,
 

Veteli

”Ukrainan sota on erittäin huolestuttava, ja huomaan ajattelevani sitä aika paljon. Seuraan myös uutisia päivittäin sekä radiosta että tv:stä. Täällä kotikentällä huolta aiheuttaa tietenkin hintojen nousu. Ruoka on muuttunut huomattavasti kalliimmaksi, ja ajattelen etenkin lapsiani ja heidän perheitään, joilla on asuntolainat.”



Jim Snellman

 

Jim Snellman,
 

Pedersöre

”Työskentelen rekkakuskina, joten olen tällä hetkellä kiinnittänyt eniten huomiota keskusteluun uusista polttoaineista ja niiden vaikutuksista alaan. Mielestäni diesel on edelleen ylivoimaisesti paras – ainakin raskaalle liikenteelle. Sähköautot ovat osa tulevaisuutta, mutta kaikki on vielä niin epävarmaa. Sähköakkujen valmistaminen vaatii paljon resursseja, ja mitä niille tapahtuu käyttöiän jälkeen?”


KUVAT: Eva-Stina Kjellman