Miten selviät talven hirmupakkasista?



Inkki Sandvik

 

Inkki Sandvik,
 

Uusikaarlepyy

”Kerrospukeutumisella. Minulla on alimpana aluskerrasto, sen jälkeen villaa ja uloimpana tuulenpitävät talvihousut. Myös kädet täytyy pitää lämpiminä, mielellään villahanskoilla, joissa on paljon ilmaa. Käyn periaatteen vuoksi ulkona joka päivä, mutta oikein kylmällä kelillä teen kolme lyhyttä kävelyä yhden pitkän sijaan. Sen jälkeen käyn lämpimässä suihkussa, jonka päätän hyisen kylmään veteen – se virkistää verenkiertoa kunnolla.”



Frank Lindholm

 

Frank Lindholm,
 

Oravainen

”Perheyrityksemme omistaa kaivinkoneita ja traktoreita, joten talvet ovat yleensä täynnä aurausta ja kaivuutöitä. Koneet saavat kuitenkin seistä paikallaan, kun pakkasta on yli 20 astetta. Jos ne käynnistää tulipalopakkasella, vaarana on, että jotain kyllä menee rikki. Oikein kylminä päivinä hoidamme vain välttämättömimmät asiat.”





Ben Griep

 

Ben Griep,
 

Pietarsaari

”Onneksi asun kerrostalossa, joten minun ei ainakaan tarvitse huolehtia sähkön korkeista pörssihinnoista, mikä tuntuu mahtavalta juuri tänä talvena. Kun on hirveän kylmä ja melkein 30 pakkasastetta, en käytä autoa ollenkaan. Sen sijaan olen tarkka päivittäisistä kävelyretkistäni. Hyvillä vaatteilla pärjää kaikenlaisessa säässä.”



Lotta Karlström

 

Lotta Karlström,
 

Pedersöre

”Autoni ei suostunut käynnistymään pahimmilla pakkasilla, joten viikon verran oli tarpeettoman paljon säätämistä, sillä mieheni ja minä työskentelemme täysin eri suunnissa. Saimme kuitenkin asiat järjestymään laina-auton avulla. Seuraavaksi aion hankkia autooni moottorinlämmittimen. Huomasimme myös, että talomme on aika vetoisa, varsinkin ovien kohdalla.”


KUVAT: Eva-Stina Kjellman