Rakkaustarina

Anthoni Levonsaari, 34

Motto: Tee ystävällisiä ja järjettömän kauniita tekoja sattumanvaraisesti.

Opiskellut mm. graafista suunnittelua, painoviestintää ja pukuompelua. Valmistui laitoshuoltajaksi 2007. Valmistuu lähiaikoina teatteri-ilmaisun ohjaajaksi Centria-ammattikorkeakoulusta.

Työskentelee sivutoimisesti siivoojana, vapaana graafikkona ja kuvittajana. Tehnyt kulttuurialalla satunnaisia äänittäjän, tuottajan ja ohjaajan töitä. Toivoo voivansa työskennellä teatteri-ilmaisun ohjaajana Keski-Pohjanmaalla. Haluaisi laajentaa ammatillista osaamistaan eri tavoin.

 

Mitä ominaisuuksia arvostat ihmisessä?

”Lempeyttä, kiltteyttä, kykyä tunnistaa omat rajansa ja ilmaista ne ystävällisesti mutta selkeästi.”

 

NÄIN JUHA SANOO ANTHONISTA:

”Anthoni on rakastettava, viisas ja kaunis mies. Hän ilostuu hauskoista tilanteista, yllätyslahjoista ja huomaamisesta. Vihaiseksi hän tulee, jos jokin ei toimi tai häntä häiritään, kun hän on keskittynyt johonkin. Surulliseksi hän tulee, jos lemmikkieläin kuolee.”

”Anthonin parhaita puolia ovat hänen keskustelutaitonsa, kuuntelutaitonsa, kauneuden- ja huumorintajunsa.”

 

Mitä Anthoni on opettanut sinulle?

”Kutomaan villasukat ja kaulaliinan sekä käyttämään kuvankäsittelyohjelmaa. Myös näkemään tämän olevaisen elämämme sisälle ja sen ulkopuolelle. Minä olen opettanut Anthonille tietotekniikkaa, ruoanlaittoa ja puutarhanhoitoa.”

”Anthoni on saanut minut tuntemaan hyväksytyksi juuri sellaisena kuin olen ja että nyt olen parisuhteessa, jossa haluan olla lopun elämääni.”

 

Mistä riitelette?

”Emme oikeastaan riitele mistään, koska ei ole mitään aihetta, mikä aiheuttaisi riitaa. Jos tiuskaisemme toisillemme, se yleensä johtuu siitä, että olemme väsyneitä työpäivän jäljiltä.”

Juha Kuurajärvi, 43

Motto: Elä tässä hetkessä, sillä mennyttä eikä tulevaa ole.

On työskennellyt puutarhurina, datanomina, muusikkona, tuotantokoordinaattorina ja IT-asiantuntijana ja hoitaa töiden lisäksi kansanmusiikkiyhdistys Truba ry:n sihteerin ja rahastonhoitajan tehtäviä.

Säveltää omaa musiikkia, jossa on elokuva- ja kansanmusiikin vaikutteita. Haluaisi oppia johtamaan orkesteria. Soittaa Ostrobothnian Folk Orchestrassa, Rätyväkkärä- ja Rosa Latva Uni -yhtyeissä.

”Elämä on opettanut, että pitää pystyä rakastamaan itseään ja antamaan itselleen anteeksi. Kukaan ei pysty rakastamaan ketään toista ennen kuin rakastaa itseään.”

 

NÄIN ANTHONI SANOO JUHASTA:

”Juha on myönteinen, avoin ja lämminsydäminen ihminen. Hän asettaa helposti muut itsensä edelle.”

”Hän on lahjakas, monipuolinen ja aikaansaava ’sujuvoittaja’, taitava organisoimaan asioita ja innostamaan ihmisiä mukaan erilaisiin projekteihin. Hän osaa lähestyä ongelmia käytännönläheisesti ja keksii yleensä nopeasti toimivan ratkaisun. Juha on elementissään sosiaalisissa tilanteissa, esimerkiksi isännöidessään tilaisuuksia.”

”Olen muistuttanut Juhaa, että hänen on ensisijaisesti huolehdittava omasta hyvinvoinnistaan ja otettava aikaa sellaiseen tekemiseen, joka on hänelle mielekästä. Hän on puolestaan opettanut minua suhtautumaan itseeni rennommin ja hyväksyvämmin.”

Heidän taiteellinen yhteistyönsä on sujunut hyvin.

”Olemme molemmat suorasanaisia mutta osaamme perustella kantamme ja tarvittaessa myös haastaa toisen ajattelua. Meillä on työskennellessämme selkeät roolit. Teatteri-ilmaisun ohjaajana ymmärrykseni esimerkiksi taiteellisesta prosessista ja ryhmänohjauksesta on syvällisempi kuin Juhan. Juhan vahvuutena on musiikki- ja äänityöskentely, jossa luotan hänen kokemukseensa”, Anthoni sanoo

TEKSTI: Susanne Strömberg KUVAT: Jan Sandvik