Kartalla. Henrik Snellmanin ruudulta näkyy, ettei sähkökatkoja ole
Karolina Isaksson

Sähköverkon häiriöt näkyviin mobiililaitteilla

Herrfors

Nyt saa mobiililaitteeseen näkyville, milloin virta on poikki Herrforsin verkossa. Uuden häiriökartan avulla asiakkaat näkevät, onko kyse suunnitellusta vai suunnittelemattomasta sähkökatkosta.

”Suunnitelluista sähkökatkoista ilmoitetaan aiempaan tapaan paikallislehdissä, mutta ne näkyvät myös häiriökartalla”, sanoo Herrforsin kehityspäällikkö Henrik Snellman.

Interaktiivinen kartta sijaitsee verkko-osoitteessa http://hairiokartta.herrfors.fi, ja se on suunniteltu erityisesti älypuhelimille ja tableteille, koska ne yleensä toimivat myös sähkökatkojen aikana, kunhan ne on ladattu.

Kartalla näkyvät kaikki Herrfors-alueet Karvsorista Ylivieskaan. Käyttäjä voi suurentaa karttaa aina muuntamotasolle saakka ja saada tietoa omasta alueestaan. Kartalta näkee myös, kuinka moni tilaaja on ilman sähköä ja miten pitkään katkon arvioidaan kestävän.

”Joka seuraa häiriökarttaa säännöllisesti, huomaa nopeasti, kuinka vähän meillä on sähkökatkoja verkossamme, mutta kun sellainen sattuu, tiedonsaanti on tärkeää.”