Painavaa asiaa. Vaa’an perustukset valettiin syyskuussa Vetelin Energian Juha Kauppisen ja Antero Tikkakosken valvovan katseen alla
Karolina Isaksson

Raskaan sarjan vaaka

Vetelin energia

 

Vetelin kaukolämpölaitokselle on syksyllä asennettu automaattivaaka hake- ja turvekuljetuksia varten. Koko ajoneuvo punnitaan sen saapuessa, ja kun auto tai traktori on purkanut kuormansa, se punnitaan uudelleen.

”Punnitus on tähän saakka hoidettu automaattisesti Kaustisella tai manuaalisesti täällä meillä laitoksella. Nyt kun alueella on automaattivaaka, vastaanottoprosessi pystytään hoitamaan joustavammin”, selittää kaukolämmön toimialavastaava Antero Tikkakoski.

Yleensä marras-maaliskuuhun osuvalla huippukaudella, jolloin on kylmintä, kaukolämpölaitokselle tulee kolme–neljä kuljetusta viikossa. Energialähteet (turve ja hake) on pitkälti tuotettu paikallisesti.

”Energiantuotantomme hoituu kesäaikana valtaosin turpeella. Sitä tuodaan lähialueen turvesoilta. Talvella lämmitämme enemmän hakkeella, joka on lähtöisin paikallisilta toimittajiltamme”, Antero Tikkakoski kertoo.

Uusi vaaka otettiin käyttöön syyskuussa.