Tämän vuoden tammikuussa aloittanut Vetelin Energian uusi suunnitteluinsinööri Tuomo Haapalainen on energinen henkilö.
Karolina Isaksson

Tuomo suunnittelee lisää loisketta

Vetelin uimahalli on suosittu keidas ja houkuttelee kävijöitä niin Vetelistä kuin naapurikunta Kaustiseltakin. Uimahallia aiotaan nyt laajentaa, ja sähkösuunnittelu on päätynyt Tuomo Haapalaisen työpöydälle.

”Vetelin liikuntakeskus rakennettiin 1980-luvulla, ja siihen on myöhemmin lisätty iso ja pieni uima-allas. Nyt altaita tulee lisää ja spiraalinmuotoinen liukurata”, hän kertoo.
Uimahalli asettaa ympäristönä omat vaatimuksensa sähkösuunnittelulle. Uimahallissa on lämmintä ja kosteaa ja kloorin käyttö edistää materiaalien kulumista.

”Pystymme tarkistamaan lämpökameralla sähköjohtojen kunnon emmekä joudu poraamaan betonia rikki. Tarjoamme lämpökameratarkistuksia myös asiakkaille, jotka haluavat tutkia vaikeapääsyisten putkien ja johtojen kuntoa.”

Uimahallihankkeen suunnitelmien on tarkoitus olla valmiina syksyllä.

”Sitten toivomme, että valtio myöntää avustusta rakentamiseen. Jos ei, hanke pysähtyy siihen.”

Tuomo on saanut lentävän lähdön uudessa työssään. Hän siirtyi Vetelin Energian suunnitteluinsinööriksi tammikuussa AL Design Oyj:stä, joka valmistaa sähköjärjestelmien testilaitteita maailmanmarkkinoille.

”Olen täällä Vetelin Energiassa saanut paneutua moniin uusiin asioihin. Olen käynyt useilla kursseilla, mm. paloturvallisuuskurssilla.”
Hänen työpöydällään on paljon muutakin uimahallihankkeen lisäksi.

”Aurinkoenergiapakettien myynti yksityisasiakkaille ja yrityksille on juuri alkamassa, ja kiinnostusta tuntuu löytyvän aika lailla myös täällä meidän alueellamme. Koulutamme parast’aikaa omaa henkilöstöämme, joka asentaa järjestelmät asiakkaille, ja toivottavasti myynti pääsee käyntiin kesän aikana.”

TEKSTI: JOHAN SVENLIN