”Yhteistyö Kröpulnin toimijoiden kanssa sujuu hienosti”, Tony Eklund sanoo.
Karolina Isaksson

Vahvempi sähköverkko Monäsiin

Uudenkaarlepyyn Voimalaitos

Kröpulnin tuulipuisto otetaan käyttöön ensi vuonna. Monäsin infrastruktuuria on sen vuoksi vahvistettava roimasti. Infra Builders ja Nymans Gräv ovat kesäkaudella vetäneet paksuja kaapeleita Kröpulnista Munsalan sähköasemalle. OX2 rakentaa oman ison sähköaseman samalle tontille, jolla on jo entuudestaan Uudenkaarlepyyn Voimalaitoksen pienehkö sähköasema.

Uudenkaarlepyyn Voimalaitos on lisäksi parantanut sähköverkkoaan.

”Olemme laittaneet omat 20 kV:n maakaapelimme samaan ojaan tuulivoimakaapeleiden kanssa ja näin korvanneet vanhat ilmajohdot. Tuulivoimayhtiö maksaa kaivuukustannukset, joten tämä on meille kustannustehokas ratkaisu”, kertoo Uudenkaarlepyyn Voimalaitoksen toim.joht. Tony Eklund.

Ilmajohdot ovat kulkeneet pitkiä matkoja metsien poikki ja olleet näin alttiita häiriöille. Nyt yhtiöllä on 12 km uutta maakaapelia, joka ei ole yhtä herkkä sään ja tuulen vaikutuksille.

”Olemme samalla myös korvanneet tällä reitillä viisi muuntajaa. Pylväsmuuntamojen sijasta meillä on nyt puistomuuntamot”, kertoo Uudenkaarlepyyn Voimalaitoksen käyttöpäällikkö Markus Backlund.