Alexander Peltola on pian työskennellyt vuoden linja-asentajana Kruunupyyn Sähkölaitoksella.
Karolina Isaksson

10 000 askelta on arkea Alexanderille

Töissä hän kytkee sähköjä päälle, vapaa-ajalla hän rentoutuu – frisbeegolfin avulla. Linja-asentajan työssä saa paljon raitista ilmaa ja arkiliikuntaa, mutta se ei riitä pedersöreläiselle Alexander Peltolalle – hän viettää suuren osan vapaa-ajastaan heittäen frisbeetä kavereidensa kanssa ja kiertäen frisbeegolfrataa.

”Askelmittarissa on melkein joka päivä yli 10 000 askelta. Kun olen kiertänyt Kokkolan 18-reikäisen frisbeegolfradan, luku voi nousta 20 000:een”, Peltola kertoo pitäessään taukoa kytkentähommistaan Alavetelissä.

Peltola aloitti työt Kruunupyyn Sähkölaitoksella lokakuussa 2019 ja tottui pian ulkohommiin. Talvikuukaudetkaan eivät haitanneet.

”Tärkeintä on olla aktiivinen ja pukeutua kunnolla.”

Peltola valmistui Optimasta sähkö- ja automaatioasentajaksi ja teki kesätöitä UPM:llä Pietarsaaressa ennen siirtymistään Kruunupyyn Sähkölaitokselle. Sähkö kiinnostaa häntä automaatiota enemmän.

”Kiinnostuin sähköasentajan työstä isäni kaverin kautta. Hän on sähkömies.”

Ammatti on vastannut Peltolan odotuksia, ja hän viihtyy hyvin monipuolisten tehtävien parissa.

Peltola on pelannut frisbeegolfia 13-vuotiaasta asti, ja viime aikoina myös hänen ystävänsä ovat kiinnostuneet lajista.

”Isossa joukossa on hauskempaa pelata. Ajamme usein Pännäisiin tai Kokkolaan heittelemään frisbeetä, ja viime viikolla pelasimme kierroksen melkein joka päivä töiden jälkeen. Kuten kaikessa, harjoitus tekee mestarin”, hän toteaa.

TEKSTI: Johan Svenlin