Nilla Kjellsdotter

Att sitta här på klipporna i Vinlax och titta ut över det öppna havet är otroligt rofyllt. För mig som är uppvuxen på åkrarna i Pensala är havsluften nästan lite spännande. Här njuter jag av vinden, saltvattnet och spektakulära solnedgångar. Jag skriver ofta på kvällarna, och om det är fint väder avslutar jag gärna dagen här med ett kvällsdopp tillsammans med familjen. Allra mest njuter jag av sena, mörka kvällar då vattnet känns behagligt varmt.

Vinlax är något av en dold pärla, även om vi bor ganska nära var det först för några år sedan som vi upptäckte det här stället. Ibland är vi alldeles ensamma här, och ibland sitter det ett förälskat par på bänken.

Hösten är annars en ganska intensiv period, så det är bra att vara fulltankad. Jag har nyligen skickat in manuset för min nästa bok, och snart drar bokmässorna i gång. Samtidigt är det skönt att ha hittat en fungerande rytm i skrivandet. Överenskommelsen med förlaget är att ge ut en bok i året, vilket innebär att jag skriver som mest intensivt under sommaren – ett upplägg som passar mig perfekt. Om jag behöver en paus, är det hit jag kommer.

Vinlax finns faktiskt också med på ett hörn i min nästa bok, precis som Vörå och Monå. Och även en känd författare dyker upp. Mer än så vill jag inte avslöja.

 


Nilla Kjellsdotter är oravaisbo och författare. Hennes fjärde deckare om kriminalpolisen Mija Wadö utkommer i januari på Norstedts förlag. Två av hennes böcker finns också översatta till finska.
Bild: Eva-Stina Kjellman