Robin Nyman

Vår tid glorifierar resultat alltför mycket. Själv går jag i gång på problematiken. När jag hört tillräckligt många sucka över samma sak, vill jag visa vilka lösningar och möjligheter det finns, bara man är öppen för dem.

Så var det när vi började tillverka vår egen glass förra sommaren. Jag hade för länge sedan tröttnat på klagovisan om att Jakobstad förlorade sin glassfabrik och satte i gång tillverkningen i ett mejeri på 16 kvadratmeter. Ambitionen var inte att återskapa glassfabriken, jag ville bara göra något eget i stället för att instämma i klagokören.

Pessimism, avundsjuka och rädsla för att misslyckas kväver mycket energi. Själv förlorar jag min initiativkraft om jag håller på med samma sak för länge. Det enda som består i framtiden är förändringen. Det är lika bra att försöka vända den till en fördel. Om man inte försöker, kommer man säkert inte att lyckas.

 

baksida_bild

Robin Nyman

Entreprenör, som introducerade Café Skorpan i Jakobstad 2014, inledde glasstillverkning 2015 och i år överlåter det operativa ledarskapet av företaget för att kunna visionera mera.

Bild: Karolina Isaksson