2 | 2020
Identitetssökarna - Katternö Digital 2 | 2020
Vem talar vackrast svenska? - Katternö Digital 2 | 2020
Illmäsk - Katternö Digital 2 | 2020
Vid dödsrikets port - Katternö Digital 2 | 2020
I Kannus föds framtidens skog - Katternö Digital 2 | 2020
Med världen som arbetsplats - Katternö Digital 2 | 2020

Videor från Katternögruppen

 

<
>

Min energi – Röster om personliga kraftkällor

 

Aja Lund

I en sjupersonersfamilj finns det mycket energi, men vi är alla ganska individualistiska. Både jag och min man vill gå in i våra egna projekt och barnen verkar ha blivit likadana. Vi springer runt i samma hus, men vi har alla våra egna projekt. Jag blir glad av rörelse, tycker inte om stagnation.

För min egen del får jag mycket energi från goda samtal med andra människor. Intryck kommer till mig, kanske för att jag har en förmåga att ta in dem. För mig föds energin i kontraster och motpoler. En del samtal kan också dränera mig på energi. När jag ska återhämta mig vet jag inget bättre sätt än att jag får sortera mina saker och umgås med dem.

Tilde Hellund

Jag såg en plansch i skolan för många år sedan om att Pedersöre FF skulle starta ett flicklag för min årgång. Det var kul från första träningen, och även om jag hållit på med många olika idrotts­grenar, bland annat gymnastik, ishockey och ridning, har fotboll alltid varit roligast.

Kvällen före match brukar jag ibland ha svårt att somna. Jag blir nervös för en massa olika
saker, inte minst inför prov i skolan. Inom fotbollen har jag fått träna på att hantera min nervositet. Jag vet att det släpper när matchen kommit igång. Samma sak händer när jag börjat skriva ett prov, nervositeten släpper.

Kallelsen till landslagslägret gav mig en stor energikick och en ännu starkare träningsmotivation. Jag har alltid drömt om att få spela i lands­laget.Om jag någon gång får dra på mig landslagströjan – ja, då först kommer jag att vara nervös.

Osmo Ojala

Jag har en ganska jämn energinivå som jag upprätthåller genom att röra på mig själv och röra mig bland människor. Vardagsmotion får jag genom trädgårdsjobb under sommarhalvåret och snöskottning under vintern. Det är belönande på många sätt och jag hör till de få som faktiskt gillar att städa hemma, för att resultatet blir så synligt. Förr när jag skulle skriva ledare om något komplext fenomen, tog jag ofta en promenad. När jag kommit till Järviseutu-huset hade resonemangen vanligtvis fallit på plats.

Ibland är det trevligt att titta på när andra rör på sig. Jag tillbringar rätt mycket tid som bänkidrottare på lokala fotbollsmatcher.

Här i Jakobstad avhandlar jag aktuella händelser i två olika kaffegäng, och i somras deltog jag och min fru i en stor Rotary-konferens i Hamburg. Roliga, slumpartade möten med människor ger mig väldigt mycket energi. Att följa med sonens trebarnsfamilj likaså.

▼ Visa fler... ▼