Miten käytät tekoälyä arjessa?



Teemu Saari

 

Teemu Saari,
 

Merijärvi

”Mahdollisimman vähän. En yksinkertaisesti luota uuteen teknologiaan. Minulle on tärkeää, että pidämme kiinni perinteisistä arvoista ja uskomuksista ja että luotamme itseemme, etenkin kun on kyse lapsista ja kasvatuksesta. Tekoälyn suurin vaara on, että teknologia vie työmme ja tuhoaa ihmisten välisen sosiaalisen vuorovaikutuksen.”


Henna-Mari Heikkinen

 

Henna-Mari Heikkinen,
 

Kalajoki

”En itse asiassa ollenkaan, on spontaani vastaukseni. Mutta kun ajattelen asiaa, niin tarkistin juuri Facebookin älypuhelimellani. Se on kai tekoälyä? En oikeastaan ole hirveän kiinnostunut uudesta teknologiasta enkä tiedäkään siitä paljoa. Mutta tiedätkös, nyt keksin toisenkin asian – meillähän on kotona robotti-imuri Albert. Hän on todellakin älykäs arjen sankari.”




Anna Esberg

 

Anna Esberg,
 

Ala-Ähtävä

”Suhtaudun teknologiaan hieman ristiriitaisesti. Minulla on tietenkin älypuhelin, ja mielestäni Päikyn ja Wilman kaltaiset palvelut ovat käteviä, kun voin seurata päiväkodin ja koulun tiedotusta. Mutta joskus lasten istuessa näyttöjensä kanssa ajattelen, että se on liikaa ja että näytöt ja teknologia vievät aikaa ja keskittymistä muilta asioilta.”


Tommy Isaksson

 

Tommy Isaksson,
 

Uusikaarlepyy

”Laitoin juuri työpaikalla ChatGPT:n kääntämään tekstin ruotsista suomeen. Kyseessä oli aika lyhyt teksti, jonka tarvitsin nopeasti. ChatGPT toimii mielestäni erinomaisesti tällaisissa tapauksissa, mutta tietenkin sisältö pitää aina tarkistaa ja joitain asioita muuttaa ennen julkaisua.”


KUVAT: Eva-Stina Kjellman