Huolestuttaako kallis sähkötalvi? 

Mika Pinola,
 

Alavieska

Media on vähän lietsonut hysteriaa, mutta tietysti se tulee tuntumaan. Asumme 1980-luvun rivitalossa, joka ei ole hirveän hyvin eristetty. Lämmitämme varmasti talvella takkaa tavallista enemmän, jotta voimme pitää sähkönkulutuksen alhaisena. Muuten emme voi tehdä enempää. On pakko käydä suihkussa ja tehdä ruokaa. Asuntoyhtiöllä on kolikoilla toimiva pesukone, jolla voi pestä pyykkiä. 

Annikki Sipilä,
 

Alavieska

Uutisissa puhutaan joka päivä sähkön hinnoista, ja olen miettinyt paljon tapoja sähkönkulutuksen pienentämiseksi. Täytyy lämmittää takka päivittäin, laskea sisälämpötilaa ja vähentää saunomista. Onneksi voi käyttää villasukkia ja -paitoja. Pidän myös bensan hintoja silmällä, sillä olen huomannut niiden vaihtelevan tuntuvasti eri huoltoasemilla.

 

Lilja Läspä,
 

Alaveteli

Yhteiskunnan yleinen huoli on kosketeltavissa, mutta en ole vielä muuttanut tapojani. Käytän sähköä vain todelliseen tarpeeseen, enkä oikein tiedä, miten voisin enää vähentää sähkönkulutustani. Käytän sähköä läppärin ja kännykän lataamiseen sekä tietysti valaistukseen. Ehkä siinäkin on vielä säästämisen varaa, kuten vaikka valojen sammuttaminen huoneesta poistuessa. 

Robert Gleisner,
 

Uusikaarlepyy

Mietin sähkön hintoja paljon, sillä olen ostamassa taloa. Tulee vaikeaa, jos hintoja nostetaan vielä rajusti. Talo on öljylämmitteinen, mikä ei myöskään ole tällä hetkellä halpaa. Olen pohtinut maalämmön asentamista, mutta se on suuri investointi, joka myös kuluttaa sähköä. Näin suurta päätöstä ei saa tehdä hätiköiden. Aion joka tapauksessa heittää saunan sähkökiukaan pois ja rakentaa pihalle puulämmitteisen saunan.


KUVAT: Karolina Isaksson