Muistatko ensimmäisen matkapuhelimesi?



Mika Kurikka, Vetil

 

Mika Kurikka,
 

Veteli

Ostin ensimmäisen matkapuhelimeni v. 1995, suuren ja kömpelön Ericssonin. Käytin sitä puheluihin, mutta siihen aikaan akku oli yleensä tyhjä jo yhden puhelun jälkeen. Nykyään ostan kännykän noin joka kolmas vuosi, sen ne suunnilleen kestävät. Tarvitsen kännykkää työssäni päivittäin. Vapaa-ajalla käytän sitä enimmäkseen uutisotsikoiden lukemiseen.



Lea Wishart, Vetil

 

Lea Wishart,
 

Veteli

Kyllä muistan, se oli Nokian tiiliskivi. Vuosi oli varmaan 1998, opiskelin Venäjällä ja hankin matkapuhelimen, jotta voisin pitää yhteyttä kotiseutuun. Silloin käytin matkapuhelinta puhumiseen ja tekstiviesteihin. Nykyään voisi olla vaikea selvitä arjesta ilman kännykkää. Käytän sitä eniten hyötytarkoituksiin, työssä ja yhteydenpidossa kouluun Wilman kautta.





Kerstin Strengell, Nykarleby

 

Kerstin Strengell,
 

Uusikaarlepyy

Kyllä, se oli Motorola, jossa oli ulosvedettävä antenni. Silloin käytin kännykkää vain puheluihin mutta nykyään tarvitsen sitä aivan kaikkeen. Pidän yhteyttä sukuun ja ystäviin, maksan laskut, laitan kuvia Facebookiin. Olen aina ollut innokas oppimaan uutta, ja se koskee myös matkapuhelimia. Jos vaan uskaltaa selata valikkoja ja kokeilla erilaisia sovelluksia, kännykästä on tosi paljon hyötyä.



Alex Sikkilä, Nykarleby

 

Alex Sikkilä,
 

Uusikaarlepyy

Kyllä, sain sen 10-vuotislahjaksi, Nokia Lumian, jollaisen kaikki ikätoverini tuolloin halusivat. Tallensin siihen puhelinnumeroita, joista ajattelin olevan hyötyä, ja latasin pelisovelluksia. Nykyään käytän kännykkää eniten sosiaalisen median selailuun. Näyttöajan viikkoraportti paljastaa, että käytän kännykkää keskimäärin neljä tuntia vuorokaudessa, mutta se sisältää myös työ- ja koulutehtäviä.


KUVAT: Karolina Isaksson