Anniina Aho tuli Herrforsin visual copywriteriksi viime vuoden maaliskuun alussa ja on siis työskennellyt yrityksessä pian vuoden.
Karolina Isaksson

Anniinan mukana luovuutta

Mitä visual copywriter tekee?
”Toimin muun muassa markkinoinnin ja viestinnän ja monenmoisen asian parissa siinä välissäkin. Tuotan sekä yksityisasiakkaille että yrityksille suunnattua teksti- ja kuvamateriaalia sähköntuotantoon, sähkönmyyntiin, kaukolämpöön ja sähkönjakeluun. Suuri osa työstäni julkaistaan verkossa ja sosiaalisessa mediassa, mutta vastaan muun muassa myös Herrforsin graafisista tuotteista, kampanjoista ja messujen näyttelyosastoista.”

 

Mitä teit ennen kuin aloitit Herrforsilla?
”Olen kotoisin Perhosta ja muutin Kuopioon opiskelemaan muotoilua. Työskentelin opintojen jälkeen Aveo-sisustusyrityksessä Vaasassa noin 10 vuotta. Minulla oli Aveon aikana monia eri tehtäviä, aloitin sisustussuunnittelijana, sitten kehitin verkkokauppaa ja lopuksi työskentelin toimitusjohtajana. Rakkaus vei minut Oravaisiin.”

 

Millaista energia-alalla työskentely on?
”Monin tavoin todella erilaista kuin sisustusalalla mutta se on ollut minulle hyödyllistä, ja olen iloinen, että uskalsin vaihtaa alaa. Energia-alalla on valtavasti sääntöjä, mutta voin työssäni silti toimia luovasti. Energia-alalla tapahtuu juuri nyt paljon, muun muassa pientuottajien osuus kasvaa ja sähkönmyynnissä tapahtuu muutoksia. Yhä useammat nuoren sukupolven edustajat hakeutuvat alalle ja tuovat mukanaan uusia ideoita. Samalla on turvallista tietää, että talossa on vankkaa alan osaamista.”

 

Mikä on ollut suurin yllätys?
”On upeaa nähdä, kuinka kaikki tukevat toisiaan, kun meillä on ollut myrskyjen aiheuttamia sähkökatkoja. Koko organisaatio haluaa huolehtia siitä, että asiakkaamme saavat sähköt takaisin mahdollisimman nopeasti. Minäkin olen ollut metsässä viemässä asentajille kahvia ja voileipiä. He tekisivät keskeytyksettä töitä vuorokauden ympäri, jos meillä ei olisi sääntöjä, jotka vaativat pitämään välillä lepotaukoja.”

 

Ovatko sähkönkulutustapasi muuttuneet aloitettuasi työn Herrforsilla?
”Olin ihan tavallinen sähkönkuluttaja ennen kuin aloitin Herrforsilla. Olen nyt ensimmäisen vuoden aikana oppinut paljon uutta energia-alan toiminnasta. Koko perheeni on muun muassa Herrfors 24/7 -sovelluksen avulla tullut tietoisemmaksi omasta sähkönkulutuksestamme. Sukkuloin työhön 100 km päivässä, joten olemme mieheni kanssa miettineet dieselautoni vaihtamista sähköautoon. Olemme tutkineet tarjontaa mutta emme ole vielä tehneet päätöstä.”

 

Suunnittelet osaltasi Herrforsin näyttelyosastoa Pietarsaaressa huhtikuussa pidettäville Rakenna-Sisusta-Asu -messuille. Mitä aiotte esitellä messuilla?
”Kerromme toiminnastamme ja ennen kaikkea haluamme tavata asiakkaitamme rennoissa puitteissa. Useinhan on niin, että asiakkaat ottavat yhteyttä meihin ongelmatilanteissa, siksi messut tarjoavat hyvän tilaisuuden puhua kaikesta mahdollisesta muustakin. Osallistuimme vastaaville messuille Ylivieskassa helmikuun alussa, ja etenkin aurinkoenergiajärjestelmämme Nordic Sunrise herätti siellä suurta kiinnostusta. Myymme sitä nyt toista vuotta, ja olemme onnistuneet alentamaan hintoja entisestään viime vuoteen verrattuna.”

TEKSTI: Johan Svenlin