Vesivoimalat vaativat jatkuvaa huoltoa, toteaa Benjam Wärn.
Karolina Isaksson

Finnholm käy täydellä teholla

Herrfors

Finnholmin vesivoimalan kakkosturbiini on runsaan kahden vuoden tauon jälkeen nyt taas käytössä. Turbiini lähetettiin Tšekin tasavaltaan, jossa se on käynyt läpi perinpohjaisen remontin. Generaattori on huollettu Oulussa. Ykkösturbiini on pitänyt Finnholmin tuotannon käynnissä remontin aikana.

”Hankeaika viivästyi osin Tšekin pandemiatilanteen vuoksi. Turbiinivalmistajalla on monta kansainvälistä asiakasta, ja asentajilla on ollut kädet täynnä myös muissa hankkeissa, mutta nyt meillä on molemmat koneet käynnissä Finnholmissa”, kertoo Herrforsin käyttöinsinööri Benjam Wärn.

Myös Kattilakosken voimala on kokenut talvella peruskorjauksen. Voimala käynnistetään jälleen kevättalvella, sopivasti kevätvirtaamien aikaan. Seuraavaksi vuorossa on Björkfors, jonka ykkösturbiini on ollut pysähdyksissä kesästä asti.

”Olemme priorisoineet Finnholmia ja Kattilakoskea emmekä siksi ole vielä päässeet vauhtiin Björkforsin remontissa. Långforsin ja Herrforsin voimalamme ovat toimineet normaalisti”, Benjam Wärn sanoo.