Vasemmalta lukien Janne Öhman, Matthias Schumacher Andritz Hydrosta, Janne Forsbacka ja Jesper Blomqvist.
Uudenkaarlepyyn Voimalaitos

Kysyttyä porukkaa

Kenelle soitetaan, kun vesivoima-asennuksiin tarvitaan taitavaa henkilöstöä? Turbiinivalmistaja Andritz ainakin soittaa Uudenkaarlepyyn Voimalaitokselle.

Viime vuoden lopussa energiapäällikkö Janne Öhman ja kaksi asentajaa auttoivat asentamaan kaksi turbiinia Kuhankoskeen Jyväskylän seudulle. Keväällä on tiedossa uusi runsaan viikon keikka.

”Omalla porukallamme synkkasi tosi hyvin Andritzin edustajien kanssa, kun pari vuotta sitten asensimme uuden turbiinin tänne Uuteenkaarlepyyhyn. Siksi he kysyivät, voisimmeko auttaa heitä kohtuullista korvausta vastaan”, kertoo Uudenkaarlepyyn Voimalaitoksen toimitusjohtaja Tony Eklund.

Kuhankosken hanke on erittäin laaja ja jaettu neljään vaiheeseen. Uudenkaarlepyyn porukka osallistui kakkosvaiheeseen, ja heitä on nyt pyydetty mukaan myös nelosvaiheeseen, joka kestää vuoden 2022 jälkipuoliskon.

”Tietenkin on mukavaa, että osaamistamme arvostetaan, mutta joudumme valitettavasti kieltäytymään tästä. Päivittäinen toimintamme täällä Uudessakaarlepyyssä vaatii henkilöstön paikallaoloa emmekä voi päästää puolta tusinaa miestä muualle niin pitkäksi aikaa”, Janne Öhman sanoo.