Robert Westerlund opiskelee Noviassa ja tekee parhaillaan insinöörityötään Esse Elektro-Kraftille.
Eva-Stina Kjellman

Jännitystä arkeen

Esse Elektro-Kraft

Esse Elektro-Kraftin ja Autocircin yhdessä kehittämän uuden akkuvarastointiratkaisun prosessikuvaus, se on Robert Westerlundin insinöörityön aihe. Robert on kesän aikana luonnostellut järjestelmää, joka valvoo ja ohjaa akkuja sekä säätelee kaikkea lämpötilasta eri kytkintiloihin.

Robert Westerlund opiskelee automaatiotekniikkaa Novian ammattikorkeakoulussa Vaasassa. Hän on työskennellyt monta kesää asentajana.

”Toimistotyö on ihan erilaista, mutta viihdyn hyvin. Olen myös iloinen käytännön kokemuksestani, se helpottaa työtä”, hän sanoo.

Mikä houkuttelee sähköalalle?

”Arkeen on aina hyvä saada hieman jännitystä”, kertoo Robert Westerlund, joka toivoo saavansa sähköalalta työpaikan opintojen jälkeen.

Toimitusjohtaja Ingvar Kulla sanoo, että yhtiölle on paljon hyötyä kesätyöntekijöistä ja opinnäytetöitä tekevistä opiskelijoista.

”Tämä on meille tapa turvata tulevaisuuden työvoima. Lisäksi Robertin työ hyödyttää meitä suuresti. Vaihtoehtona olisi ollut ostaa vastaava palvelu toiselta yhtiöltä. Nyt saamme itse rakentaa juuri sellaisen järjestelmän kuin haluamme.”