Kolme kysymystä…

Titti Hammarling

Titti Hammarling on AIMS Internationalin Ruotsin Managing Partner ja Global Head of Board Services. Kyseessä on Executive Search, Board Services and Talent Managementin parissa työskentelevä rekrytointiorganisaatio, jolla on toimintaa yli 50 maassa.

 

Mitä Pohjanmaa merkitsee sinulle?

Synnyin Gävlessä mutta olen varttunut Tiukassa ja Kristiinankaupungissa alun Oravaisten piipahduksen jälkeen. Molemmat vanhempani olivat Pohjanmaalta – isä (sukunimi Björklund) Markbystä Uudestakaarlepyystä ja äiti (Nyman) Oravaisista. Opiskelin Åbo Akademissa ja muutin sitten Tukholmaan.

Pohjanmaa on antanut minulle vahvan identiteetin niin kielellisesti, kulttuurisesti kuin henkisestikin. On selvää, että sieltä olen lähtöisin ja siellä minun sukujuureni ovat. Siellä on suuresti arvostamaani yritteliäisyyttä ja yhteenkuuluvuutta. Maakunta ja meri ovat kaipauksena sisälläni. Kun matkustan Pohjanmaalle, matkustan kotiin, mutta nykyään matkustan kotiin myös Pohjanmaalta lähtiessäni.

 
Mitä johtaviin asemiin rekrytoitavilta nykyään vaaditaan?

Yleistäminen on tietenkin vaikeaa, sillä jokaisella johtotehtävällä on omat piirteensä, haasteensa ja edellytyksensä. Yhä vähemmän voi kuitenkin tukeutua virka-asemaan vaan on osattava johtaa toisia omalla henkilökohtaisella voimalla ja kyvyllä. Myös nykyisenä suuren epävarmuuden ja digimurroksen aikana.

Pidän eri yhteyksien ymmärtämistä erityisen tärkeänä. Esimerkiksi että näkee oman tehtävänsä suhteessa omistajiin, hallitukseen ja johtoon. Niiden keskinäinen yhteisymmärrys, yhteispeli ja yhteistyö ovat usein aivan ratkaisevia pitkäjänteisen ja kestävän menestyksen kannalta.

Johtajan on myös osattava nähdä oman toiminnan ja oman johtajuuden mahdollisuudet. Häneltä vaaditaan vahvaa paneutumista ja motivaatiota, ja niistä voi joutua maksamaan hyvin korkean hinnan. Johtajuudessa onnistuminen on samalla suunnattoman antoisaa, tapahtuupa se sitten pikkuyhtiössä tai globaalissa konsernissa.

 
Mitä elämänlaatu sinulle merkitsee?

Että saa asua niin kuin minä teen – mieheni kanssa pienellä saarella Tukholman saaristossa, Suomeen johtavan laivaväylän varrella. Että voin kulkea sieltä veneellä Vanhankaupungin toimistoon. Meri, taivas ja luonto tuovat tasapainoa ja auttavat palautumaan. Elämänlaatu on yhdessäoloa, maalaamista, kehittymistä, uuden oppimista ja liikuntaa vähintään tunti päivässä.