Riitta Antinmäki on HighTech Finlandin toimitusjohtaja. HighTech Finland profiloi suomalaisia huipputeknologisia vientiyrityksiä kansainvälisille markkinoille. Antinmäki varttui Kauhavalla ja on 1980-luvulta lähtien toiminut aktiivisesti pääasiassa viestintäalan yrittäjänä Helsingissä. Hänellä on myös ollut lukuisia luottamustehtäviä useissa yrittäjäjärjestöissä. Antinmäki sai yrittäjäneuvoksen arvonimen presidentti Tarja Haloselta v. 2012.

Kolme kysymystä

Miten Pohjanmaan teknologiayritykset pärjäävät kotimaan vertailussa ja kansainvälisillä markkinoilla?

 

Erinomaisesti koska ne auttavat asiakkaitaan menestymään. Laatu on korkea ja toimitusvarmuus taattu. Myyjät ovat rehellisiä ja pitävät, mitä lupaavat. Jos ongelmia syntyy, he selvittävät ne eivätkä pakoile vastuutaan. Onhan se pohojalaanen rehtiys käsite!

 

Miten pohjalainen taustasi on vaikuttanut yrittäjyyteesi?

 

Aivan ratkaisevasti. Olen jo äidinmaidossa imenyt yrittäjyyden, aivan kuten kaikki meilläpäin. Kotona oli monenlaista pienimuotoista liiketoimintaa maatalouden lisäksi. Ei isä koskaan kysynyt, huvittaako meitä tehdä jokin homma oli itsestään selvää, että kaikki osallistuivat omien voimiensa mukaan talon töihin.

Vaikeuksissa pohojalaanen sisu on varmaan ollut se, millä on jaksanut mennä eteenpäin ja sitkeästi etsiä ratkaisuja eteen tuleviin tilanteisiin.

 

Mitä elämänlaatu merkitsee sinulle?

 

Olen tottunut tekemään aina tosi paljon töitä − ja teen vieläkin! Mutta nyt olen myös oppinut pitämään muutamia lomapäiviä. Kun työnteko on osa elämää, se ei ole rasitus vaan siunaus. Sairastin pahanlaatuisen syövän joitakin vuosia sitten, minkä jälkeen aloin elää tätä päivää. Ei sitten joskus kun…