Kolme kysymystä…

Pia Grahn
Kotoisin Kokkolasta, tutkinto Åbo Akademin Hankenista sekä journalistiikasta Tukholman yliopistosta, pitkä kokemus mainos-, pr- ja markkinointialasta erilaisissa johtavissa
tehtävissä. Nyt Regi Research & Strategi AB:n toimitusjohtajana Tukholmassa.

 

Miksi muun maailman kannattaa tutustua Pohjanmaahan?
Pohjanmaa on kaunis, rauhallinen ja eksoottinen. Se on minulle edelleen ”koti”, vaikka en ole asunut siellä yli 30 vuoteen. Pohjanmaalla on monia kiinnostavia pieniä ja keskisuuria yrityksiä, vilkasta yrittäjyyttä ja harvinaisen runsasta innovatiivisuutta. Mutta ennen kaikkea Pohjanmaa on kasvualusta aidoille ihmisille – joilla on usein ihana huumorintaju ja elämänasenne. Pohjanmaan luonto on jotenkin erityisellä tavalla rauhoittavaa.

 

Jos Pohjanmaata haluaa markkinoida sijoittajien, matkailijoiden tai muiden kohteena – miten pitäisi toimia, jotta sanoma menisi perille?
Kertomalla juuri luonnosta, yrittäjyydestä ja ihmisistä sekä kertomalla, että väki on koulutettua, kielitaitoista ja matkustellut laajalti. Vaikka monet ovat jotenkin ujoja, he ovat samalla avoimia ja uteliaita. Se näkyy myös pohjalaisena yritteliäisyytenä ja yhteistyöhaluna ja -kykynä. Joten Pohjanmaata kannattaa edelleen nostaa kartalle ja olla ylpeä pohjalaisuudesta.

 

Mitä elämänlaatu sinulle merkitsee?
Vapaus päättää omasta elämästäni ja elämäntilanteestani on tärkeä. Että saan olla tyttärieni, äitini, läheisteni kanssa ja elää elämääni ja arkeani heidän kanssaan. Löytää innoitus ja saada uusia kokemuksia uusien ystävien, matkojen, uuden osaamisen kautta. Voida hyvin sisimmässään.