AHKERA LIIKKUJA. Lena Hertén reippailee mielellään suksilla tai pyörällä työpäivän päätteeksi.
Karolina Isaksson

Lenalla riittää virtaa

Lena Hertén tervehtii vieraita ensimmäisenä Uudenkaarlepyyn Voimalaitoksen pääkonttorissa. Hän alkaa olla kuin kotonaan vietettyään yhtiön leivissä nyt neljä vuotta, firman sisäinen sähköslangikin on kohdallaan. Lena myi aiemmin vakuutuksia, mutta nykyään hän vastaa asiakassopimuksista ja -kontakteista.

”Olen kysellyt omia tolppakenkiä, mutta tähän mennessä minulle ei ole sellaisia uskottu”, Lena sanoo nauraen.
Valtaosa Lenan työajasta kuluu sähkösopimusten laadintaan asiakkaille, jotka ovat muuttaneet uuteen asuntoon tai ostaneet talon.

”Ihmisten tapaaminen on työn suurimpia etuja, vaikka monet asioista hoidetaankin puhelimen tai internetin välityksellä.”

Työpäivän jälkeen hän reippailee mielellään suksien tai pyörän päällä, säästä mukaan. Kolme vuotta sitten hän toteutti ruotsalaisen liikuntaklassikon hiihtämällä viidennen Vasaloppetinsa, juoksemalla Lidingöloppetin, uimalla Vansbrosimmetin ja pyöräilemällä Vätternrundanin kaikki saman vuoden aikana.

”Kaikista pahin oli 300 kilometrin pyöräily. Siihen meni minulta 15 tuntia, vaikka pyöräilen paljon kesäisin. Aika tai sijoitus eivät kuitenkaan ole tärkeitä, maaliin pääseminen on minulle pääasia.”

Lena on perheensä ainoa rauhallisen tahdin liikkuja. Hänen kolme poikaansa ovat huristelleet moottorikelkoilla julmettua vauhtia. Nuorin poika Viktor Hertén on voittanut lajissa sekä Suomen että Euroopan mestaruuden. Nyt hän tavoittelee maailmanmestaruutta.

”Moottoriurheilun he ovat perineet isältään. Totta kai toivon heidän menestyvän kilpailuissa, mutta en mielelläni itse seuraa kisoja. Vauhti ei niin kiinnosta minua.”

TEKSTI: Johan Svenlin