Sähköä ja lämpöä saman katon alta

VETELIN ENERGIA
Kunnan omistamat Vetelin Sähkölaitos Oy ja Vetelin Lämpö Oy yhdistyivät ennen vuodenvaihdetta ja muodostivat uuden osakeyhtiön, Vetelin Energia Oy:n. Sähkön- ja lämmöntuotanto jatkuvat entiseen tapaan uudessa yhtiössä eikä henkilöstösupistuksia ole suunnitteilla.

”Olemme aiemminkin tehneet yhteistyötä monin tavoin mutta nyt olemme yhdistäneet myös kirjanpidon ja hallinnon. Tarkoitus on yhdistää myös päivystys. Se helpottaa asioita omistajamme, Vetelin kunnan, kannalta”, selventää Juha Kauppinen, aiemmin Vetelin Sähkölaitoksen ja nyt Vetelin Energian toimitusjohtaja.

Vetelin Energia toimittaa sähköä runsaalle 2000 kotitaloudelle. Vetelin kaukolämpöverkkoa alettiin rakentaa v. 2007 ja 8 km:n silmukkaan on liittynyt yli 80 kiinteistöä kunnan keskustaajaman alueella.

”Lämpöä tuotetaan pitkälti paikallisilla polttoaineilla. Talvella lämmitämme pääasiassa hakkeella ja kesällä turpeella”, sanoo Antero Tikkakoski, joka toimi Vetelin Lämmön toimitusjohtajana ja jatkaa uudessa yhtiössä hallintotehtävissä.

 

sid54_bild4

ENERGIAFUUSIO. Antero Tikkakoski ja Juha Kauppinen jatkavat yhteistyötä uudessa Vetelin Energia -yhtiössä.