Mihin haluaisit enemmän – tai vähemmän – tekoälyä?Marja-Liisa Ketola, Kortesjärvi

Minulla on sekä robotti-imuri että robottiruohonleikkuri, joihin olen tyytyväinen, mutta en keksi muita kodinkoneita, jotka voisivat toimia tekoälyllä. Nykyään kuulee usein, että tekoäly vie ihmisiltä työpaikat eikä se ole hyvä asia. Koneet eivät voi korvata inhimillistä lämpöä.


duvi_180419_0225_webb

Tommi Ekola, Alahärmä

Monia maatalouteen liittyviä asioita voisi kehittää tekoälyn avulla. Luin juuri, että roboteilla voidaan hoitaa kaikkea rikkaruohojen torjunnasta perunoiden lajitteluun. Jos teknologian avulla raskaat työt voidaan tehdä halvemmin ja tehokkaammin, tätä pitää mielestäni hyödyntää ja jatkokehittää.


Rabbe Söderlund, Jeppo

Minulla on robottiruohonleikkuri, johon olen erittäin tyytyväinen, mutta en halua tekoälyä kaikkialle. Muuten on vaarana, että käyttö muuttuu monimutkaiseksi ja korjaaminen vaikeaksi, jos jotain menee rikki. Mielestäni jääkaapin ja kahvinkeittimen ei tarvitse keskustella toistensa kanssa keittiössäni, sen voin hoitaa itse.


duvi_180518-1_0051_webb

Sanna Englund, Kortesjärvi

Minulle tulee äkkiseltään mieleen työpaikkani, jossa saamme välillä juosta ulko-ovesta luikahtavien ikäihmisten perässä. Voisimme varmaankin hyötyä sellaisesta tekoälyjärjestelmästä, joka tunnistaisi kaikki ovesta kulkevat ihmiset ja hälyttäisi heti, jos joku asukkaista lähtisi karkuteille. Tämä helpottaisi minun ja kollegoideni työtaakkaa.