Mitä ajattelisit, jos kotipaikka-kuntasi lähelle perustettaisiin kaivos tai suuri tehdas?Ritva Storbacka, Veteli

Tarvitsemme tällä seudulla lisää työpaikkoja. Litium on tärkeä raaka-aine, ja sille on maailmalla kova kysyntä. Minä en näe kaivoksessa haittapuolia, kunhan luonnonsuojelun lakeja noudatetaan. Jos Vaasa lisäksi saa akkutehtaan, josta on puhuttu, tästä voi syntyä hyvää yhteistyötä koko alueelle.


Karl Åfors, Teerijärvi

Meillä on Teerijärvellä hyvä työllisyysaste, mutta uudet työpaikat ovat aina hyvä juttu. Suunnistan ja metsästän hirviä ja liikun paljon metsässä ja luonnossa. Meillä on laajat erämaat, joita voitaisiin käyttää Kaustiselle ja Ullavalle suunniteltujen litiumkaivoksen ja teollisuuden rakentamiseen.


Ruben Nygård, Jepua

Kyllä tänne saa tulla. Tämä on vanhaa maanviljelysseutua, mutta viime aikoina maatilojen määrä on vähentynyt ja tilat ovat suurentuneet ja automatisoituneet. Meillä on useita teollisuuslaitoksia, jotka tarjoavat työtä, mutta olen kuullut ja lukenut, että nuorten on tiettyinä aikoina vaikea löytää työtä.


Maaret Elenius, Jepua

Kylälle olisi hyväksi saada lisää työpaikkoja, vaikka tilanne onkin täällä juuri nyt hyvä. Useimmat ovat työssä Mirkalla tai omilla maatiloilla. Itse työskentelen perheen maitotilalla. Olemme tottuneet, että täällä haisee vähän joka suunnalta, mutta tietenkään en haluaisi tänne tehdasta, joka lisäisi hajuhaittoja tai levittäisi myrkyllisiä päästöjä.


KUVAT: Karolina Isaksson