Mitkä ovat Pohjanmaalla asumisen hyvät ja huonot puolet?webb_duvi_160909-1_0113

Lars-Henrik Holm, Vaasa/Uusikaarlepyy

Kaksikielisyys on hyvä asia. Kaunis luonto on toinen. Poimimme syyskaudella aika paljon marjoja ja sieniä, mutta aivan liian paljon niitä jää hyödyntämättöminä metsään. Huonoa ovat kaikki nämä tuulivoimalat, joita tänne rakennetaan. Niistä seuraa vain pettymys, kun ne osoittautuvat kannattamattomiksi.


webbduvi_160901-1_0064

Tytti Kauppila, Ylivieska

Minulla on perhe, suku ja ystävät tällä seudulla. Toinen hyvä puoli on, että täällä on helppo liikkua pyörällä ja ulkoilla luonnossa. Arvelen kuitenkin, että opintojen jälkeen muutan täältä pois töiden perässä. Täällä on paljon tekemätöntä työtä, mutta valitettavasti ei kovin monta, joka maksaa sen tekemisestä.


webb_duvi_160901-1_0046

Eeva Maija Alvi, Ylivieska

Arvostan sitä, että täällä on turvallista. Ihmiset ovat mukavia, ja minut itse otettiin hyvin vastaan muuttaessani tänne Pirkanmaalta 1970-luvulla. Etäisyydet ovat minulle huono puoli, sillä minulla on suku muualla, mutta nopeiden junayhteyksien ansiosta muualle Suomeen pääsee aika joustavasti.


webb_duvi_160909-1_0121

Anders Holmlund, Vexala

Viihdyn hyvin maaseudulla ja samalla on kuitenkin kaupunki lähellä. Kun on täällä kasvanut, on tottunut siihen, että tarjonta on rajallista. Joskus joutuu istahtamaan autoon ja ajamaan jonkin matkaa. Kotiseutuni haittapuoli on, etten ole oppinut suomea kovin hyvin ja siksi voi syntyä ongelmia, kun liikun muualla Suomessa.