Vilka är för- och nackdelarna med att bo i Österbotten?webb_duvi_160909-1_0113

Lars-Henrik Holm, Vasa/Nykarleby

Tvåspråkigheten är en bra sak. Den vackra naturen är en annan. Vi plockar en hel del bär och svamp under höstsäsongen, men alltför mycket blir kvar i skogen som en outnyttjad resurs. En nackdel är att alla dessa vindkraftverk som byggs i regionen kommer att leda till besvikelser när de visar sig vara olönsamma.


webbduvi_160901-1_0064

Tytti Kauppila, Ylivieska

Jag har familj, släkt och vänner här i trakten. En annan fördel är att det är lätt att ta sig runt med cykel och att motionera i naturen. Efter mina studier räknar jag ändå med att flytta härifrån för att hitta jobb. Det finns mycket arbete som borde göras här, men tyvärr inte så många som betalar för att få det gjort.


webb_duvi_160901-1_0046

Eeva Maija Alvi, Ylivieska

Jag uppskattar att det är tryggt och säkert här. Människorna är trevliga och jag blev själv väl mottagen när jag flyttade hit från Birkaland på 1970-talet. För mig som har släkt på annat håll är avstånden en nackdel, men tack vare de snabba tågförbindelserna tar man sig ganska smidigt till andra delar av landet.


webb_duvi_160909-1_0121

Anders Holmlund, Vexala

Jag trivs bra med att bo på landsbygden och samtidigt ha en stad i närheten. När man är uppvuxen här har man blivit van med att utbudet är begränsat. Ibland får man sätta sig i bilen och köra en bit. En nackdel med min hemtrakt är att jag inte lärt mig så bra finska och därför kan det uppstå problem när jag rör mig i andra delar av Finland.