Jonas Asplund on tyytyväinen uuteen varakattilaan.

Mittatilauskattila valmiina testaukseen

Herrfors
Pietarsaaren kaukolämpöverkko on saanut uuden varajärjestelmän siltä varalta, että Alholmens Kraftissa on häiriöitä tai seisokki. Raskasta polttoöljyä käyttänyt Itälän vanha öljykattila on nyt korvattu uudella ja tehokkaalla öljykattilalla. Se sijaitsee seinäkkäin vanhan kattilan kanssa ja käyttää kevyttä polttoöljyä.

”Vuosikäyttötunnit jäävät aika vähäisiksi, jos Alholmens Kraftissa ei tapahdu mitään odottamatonta, mutta tämä on pitkän aikavälin investointi, joka tarjoaa meille luotettavaa varakapasiteettia. Herrforsilla on muutamia pieniä öljykattiloita eri puolilla kaupunkia, mutta ne alkavat olla jo vanhoja, ja tämä uusi korvaa ne aikaa myöten Siikaluodon kattilan kanssa”, selittää Herrforsin Pietarsaaren kaukolämmön kehityspäällikkö Jonas Asplund.

Uusi kattila on teholtaan 12,5 megawattia, mikä vastaa 625:tä omakotikäyttöön tarkoitettua kattilaa. Kattilaa testataan viikolla 40, jotta Herrforsin valvomo ja kaukolämpöhenkilöstö oppivat kunnolla tuntemaan sen.

”Käymme läpi mm. automaatiojärjestelmän ja testaamme kattilan suorituskykyä ja katsomme, että se todella täyttää valmistajan lupaukset. Ongelmia ei pitäisi olla, koska kattila on tehty meidän tarpeidemme pohjalta”, Jonas Asplund sanoo.

TEKSTI: Linda Tallroth-Paananen