Nina Högberg neuvoo mielellään, mitä sähkökatkolaatikkoon kannattaa pakata.
Karolina Isaksson

Sähkökatkolaatikko avuksi hädässä

Uudenkarlepyyn Voimalaitos
Mukava elämämme perustuu sähkö-, vesi- ja tietoliikenneverkkojen toimimiselle. Rankat säät ovat viime vuosina koetelleet mm. Itä-Suomen haja-asutusalueita, ja kokemukset ovat lisänneet siellä kriisivalmiutta. Nyt myös Uudenkaarlepyyn Voimalaitos tiedottaa asiakkailleen miten varautua yllättäviin tilanteisiin.

”Meidän tulee strategiamme mukaisesti parantaa erityyppisiin kriisitilanteisiin varautumista. Olemme pitäneet tiedotustilaisuuden karja- ja viljatilallisille, ja myöhemmin tänä vuonna järjestämme kotitalouksille suunnatun tilaisuuden”, kertoo Uudenkaarlepyyn Voimalaitoksen toim.joht. Tony Eklund.

Yhtiö on kerännyt Beredskap för krislägen -kansioon konkreettisia vinkkejä eri hätätilanteita varten – suomenkielinen versio tulossa. Sieltä voi myös saada osviittaa, mitä asioita kodin sähkökatkolaatikkoon kannattaa pakata.

”Siellä pitää olla kaikkein välttämättömimmät asiat sellaisen tilanteen varalta, jossa sähkö on poikki, kännykkäverkot sammuneet tai vesihanasta ei tule vettä”, sanoo Uudenkaarlepyyn Voimalaitoksen viestintäassistentti Nina Högberg.