Anna-Mari Karhuselle, HSS Median lokakuussa aloittavalle toimitusjohtajalle. Hän on aiemmin työskennellyt viestintäalalla, mm. digitaalisen markkinoinnin ja tuotemerkkien rakentamisen parissa.

Tre frågor…

Olet asunut ja toiminut lähinnä pääkaupunkiseudulla ja ryhdyt nyt johtamaan liiketoimintaa, joka suuntautuu sekä kaupunkeihin että maaseudulle, kahteen aika erilaiseen maailmaan. Mitä ajattelet siitä?

 

”Vaikka olen asunut suurkaupungeissa koko ikäni, olen ollut paljon sukulaisteni luona maaseudulla Kuopion lähistöllä. Olen siellä nähnyt, miten arvokasta työtä maaseudulla tehdään. Kaupunkilaiset ja maaseutulaiset elävät aika erilaista elämää, ja heitä kiinnostavat jossain määrin erilaiset asiat. Nykyään on helppo seurata omaa maailmankuvaa vahvistavaa uutisointia; vaarana on, että ihmiset päätyvät omiin kupliinsa.

Meillä on mediayhtiönä vastuu lukijoidemme yleissivistyksen säilyttämisestä ja vahvistamisesta. Voimme laadukkaalla journalistiikalla vähentää kaupungin ja maaseudun vastakkainasettelua. Pyrimme jutuissamme tuomaan esiin erilaisia näkökulmia antaaksemme yhteiskunnasta mahdollisimman monipuolisen kuvan.”

 

Mediat ovat murroksessa, joka on ravistellut useimpia mediataloja. Miten HSS Median tuotteita tulee kehittää?

 

”Digitalisaatio avaa upeita mahdollisuuksia, ja HSS Media on jo ottanut monta tärkeää askelta siinä prosessissa. Meidän on jatkettava sellaisten tuotteiden kehittämistä, joilla lukija saa tietoa sekä lähiympäristön että suuren maailman tapahtumista. Samalla myös asiakkailla on vastuunsa. Jos he haluavat lukea muutakin kuin nopeita, pinnallisia ja nimettömiä uutisia, heidän täytyy olla valmiit maksamaan paikallisista uutisista. Sama juttu kuin silloin kun ihmiset ovat tyytymättömiä kyläkaupan sulkemiseen. Jotta se säilyisi ja kehittyisi, kyläläisten on tehtävä siellä ostoksensa.”
Mitä elämänlaatu sinulle merkitsee?

 

Mitä elämänlaatu sinulle merkitsee?

 

”Perheeni ja läheiseni tuovat paljon sisältöä elämään, samoin asuminen Suomen kaltaisessa maassa, jossa meillä on demokratia, puhdas luonto ja puhtaat elintarvikkeet. Myös estetiikka on tärkeää, arvostan hyvää ruokaa, taidetta ja kulttuuria. Odotan innolla tutustumista Pohjanmaan kulttuurielämään, etenkin kesäteattereihin.”