Tunnetko itsesi pohjalaiseksi?



Riitta Niemelä

 

Riitta Niemelä,
 

Pietarsaari

Varmaan pakostakin, koska olen asunut koko ikäni Pietarsaaressa, lukuun ottamatta Kokkolassa vietettyä puolta vuotta. Täällä pikkukaupungissa voi elää rauhallista ja yksinkertaista elämää, enkä varmaan ikinä muuta täältä pois. Joskus olen kylläkin miettinyt, että voisimme olla hieman iloisempia ja vieraanvaraisempia, ainakin me suomenkieliset.



Rüdiger Leopold

 

Rüdiger Leopold,
 

Purmo

En, olen muuttanut tänne Itävallasta. Siellä ihmisiin on helppo tutustua, mutta todellisten ystävien löytäminen onkin hankalaa. Täällä asia vaikuttaa olevan päinvastoin. Olen neljän vuoden aikana saanut täältä hyviä ystäviä, mutta sosiaalisiin piireihin oli hankala päästä, vaikka olenkin puhelias ihminen.





Anton Renvall

 

Anton Renvall,
 

Sepänkylä

Todellakin. Vartuin Pensalassa, mutta asun nykyään Sepänkylässä. Olen asunut koko ikäni Pohjanmaalla, lukuun ottamatta muutamaa opiskeluvuotta Tammisaaressa. En missään kohtaa suunnitellut sinne jäämistä opiskelujen jälkeen. Kuvailisin tyypillistä pohjalaista henkilöksi, jolla on molemmat jalat maassa.



Fanny Penttinen

 

Fanny Penttinen,
 

Pietarsaari

Kyllä. Opiskelen viikolla opettajaksi Vaasassa ja viikonloppuisin tulen usein Pietarsaareen tapaamaan vanhempiani. Pohjanmaalla on tavallista, että perhe on tärkeä ja suvussa pidetään yhtä. Tämä on tärkeää myös minulle.


KUVAT: Johan Svenlin